Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Utrechtse schaatsverenigingen halen ruim €35.000 op voor goed doel

Gepubliceerd woensdag 26 februari 2020
De Jeugd Elfstedentocht 2020 was dit jaar voor het eerst gekoppeld aan een goed doel. Bijna tweeduizend kinderen, waaronder veel leden van verschillende schaatsverenigingen, kwamen op 1 februari al schaatsend in actie voor belangrijk onderzoek naar het kinderhart in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Zij haalden hiermee ruim €35.000 op.

De Jeugd Elfstedentocht 2020 werd georganiseerd door Sports & Businesscampus De Vechtsebanen in samenwerking met alle schaatsverenigingen in de regio Utrecht. De kinderen konden bij huisjes op het ijs, die symbool stonden voor de steden van de Elfstedentocht, elf stempels verzamelen. Aan het einde ontvingen zij een Elfstedenkruisje.

De kinderen konden zich dit jaar inzetten voor het goede doel door zich te laten sponsoren of zelf in actie te komen, bijvoorbeeld door lege flessen op te halen of cupcakes te verkopen. In totaal is een bedrag van ruim €35.000 opgehaald door kinderen uit de omgeving Utrecht, waaronder leden van verschillende schaatsverenigingen uit de regio. “We kijken heel positief terug op het evenement. Het heeft mede dankzij de inspanningen van het WKZ, de KNSB en De Vechtsebanen heel veel aandacht gekregen. De hele maand januari stond de schaatsbaan in het teken van het goede doel. Fantastisch dat de verenigingen zelf allerlei initiatieven hebben ontplooid om extra geld op te halen. Meer dan €35.000 is een waanzinnig mooi bedrag”, zegt Edwin Jager, namens de Utrechtse verenigingen nauw betrokken bij de organisatie.

Extra boost

De Jeugd Elfstedentocht wordt al vele jaren georganiseerd op De Vechtsebanen. De schaatsverenigingen in de regio Utrecht zorgen jaarlijks voor het aankleden van de baan en de inzet van vrijwilligers. “Iedereen zet zich altijd keihard in. Samen maken we er een succes van. Vanwege de koppeling aan het goede doel kreeg de Jeugd Elfstedentocht dit jaar een enorme boost. Er was veel aandacht voor in de media, waardoor ons bereik erg is vergroot. We zijn erg blij met de samenwerking en kijken alweer uit naar volgend jaar”, besluit Jager.

3D print kinderhart

Het opgehaalde bedrag van ruim €35.000 wordt gedoneerd aan onderzoekers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, die onderzoek doen naar het kinderhart. Nog steeds overlijdt in Nederland elke week minimaal 1 kind aan een hartafwijking. Daarnaast loopt het merendeel van de kinderen met een aangeboren hartafwijking schade aan hart en hersenen op. Met een bijzondere MRI-scan, die specialisten en onderzoekers in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en UMC Utrecht nu verder ontwikkelen, kan een 3D print van het kinderhart gemaakt worden zowel voor als na de geboorte. Zo kunnen ze de problemen aan het kinderhart nog beter in beeld brengen en zorgen voor een optimale behandeling.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?