Unieke combinatie: Kunstschaatsster Lois Libregts wil ook langebanen

Donderdag 04 juli 2024

Langebaanschaatsen en kunstschaatsen: twee schaatsdisciplines met weinig raakvlakken. Toch gelooft Lois Libregts erin dat zij beide sporten komende winter kan combineren. Vol enthousiasme stort de eerstejaars seniore kunstschaatsen zich op een langebaanavontuur. Mét serieuze ambities.

Al dertien jaar lang is de ijsbaan het tweede thuis van Lois Libregts. Uren heeft ze besteed aan het verbeteren van haar passen, haar uitstraling en haar sprongen op de kunstijsbaan. Ze eindigde als vierde bij het NK Junioren en werd door de KNSB gevraagd in 2022 vanuit het Brabantse Schaijk naar Heerenveen te verhuizen voor het Nationale Trainingscentrum Kunstschaatsen. Helaas strandde dat avontuur na vijf maanden, maar het bleek wel de aanzet tot een nieuwe droom.

“Wanneer wij in Thialf trainden, zagen we de langebaanschaatsers om ons heen rondjes rijden en dat zag er interessant uit. Met mijn kunstschaatsen probeerde ik dat na te doen. Daar zijn wat filmpjes van gemaakt en ik kreeg van meerdere rijders te horen dat het er goed uitzag. En toen begon het balletje te rollen…”, legt Libregts uit.

Lees het hele interview op schaatsen.nl hier.

Lois Libregts

Lois Libregts voor Team Rebel (Langebaan)