Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tweede Nationale SKATE4Daagse van start in heel het land

Gepubliceerd maandag 13 juni 2022

13 juni 2022 – Vandaag is de tweede editie van de Nationale Skate4Daagse van start gegaan. Van 13 tot en met 19 juni gaan vele duizenden skateliefhebbers alleen of met vrienden vier keer de weg op om lekker te skaten in hun buurt. De landelijke SKATE4daagse is een initiatief van de KNSB. Achttien verenigingen die zijn aangesloten bij de schaatsbond houden deze week clinics en andere speciale activiteiten.

Om deel te nemen aan de SKATE4daagse registreer je je in de gratis GoSkate-app. Hierin houd je jouw route bij en met je je afstanden. Je kunt kiezen uit routes van 5 tot 50 kilometer per dag. Meedoen is kosteloos. Wil je méér, dan zijn er pakketten met een medaille voor het voltooien van de vier afstanden en een uniek SKATE4daagse 2022 T-shirt.

Skeeleren heeft tijdens de coronapandemie een enorme impuls gekregen in ons land. Velen ontdekten hoe je deze sport laagdrempelig en met veel plezier actief kunt uitoefenen terwijl je volop geniet van je eigen omgeving.

Jurre Trouw, manager Sportparticipatie KNSB, heeft nog enkele adviezen: “In de GoSkate-app vind je ruim vijfduizend fraaie skateroutes. Volop keuze dus. Ga goed voorbereid op pad en skate veilig. Zet een helm op en trek beschermers aan voor pols, knie en elleboog. Wil je het echt goed doen, neem dan les bij een vereniging of check de tips en tricks op Learn to Skate op schaatsen.nl.”

Meer informatie over de KNSB Nationale SKATE4daagse vind je op www.skate4daagse.nl. Alles over de GoSkate-app vind je op www.Go-skate.nl. De app download je via de AppStore of PlayStore. GoSkate is de opvolger van de Sprint-app, die al door ruim 30.000 mensen is gedownload.

Wil je je aansluiten bij een schaats- ofinlineskatevereniging tijdens de SKATE4daagse? Kijk dan hier welke verenigingen er mee doen.

Meer nieuws

Oud-wereldkampioen Jeroen Straathof wordt verenigingsadviseur bij KNSB

Frameschaatsen komend seizoen mogelijk op 16 van de 22 ijsbanen

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?