Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tweede editie SKATE4daagse groot succes bij verenigingen

Gepubliceerd woensdag 22 juni 2022

Met 18 verenigingen en 762 skeeleraars via de GoSkate App was de SKATE4daagse een groot feest. Mede door het goede weer waren er veel enthousiastelingen die vier dagen op pad gingen om de nodige kilometers af te werken. Wij maakten een rondje langs de verenigingen. Op naar de volgende editie van 12 tot en met 18 juni 2023!

Foto: Hanneke Mannens

In Wageningen organiseerde SchaatsTrainingsGroep Wageningen verschillende clinics voor onervaren kinderen om zo de techniek te verbeteren en spelenderwijs de fijne kneepjes van de sport te leren. De jeugdleden van de vereniging konden een mooie toertocht maken door de nabijgelegen natuur.

Ook in Zuidwolde werd er enthousiast gereageerd op de SKATE4daagse. Met 65 fanatiekelingen – van wie meer dan de helft (nog) geen lid – was het een geslaagd evenement bij de IJshazen. De gasten kregen een toepasselijke stempelkaart, die ze de komende weken recht geeft om een paar keer gratis aan te sluiten.

Bij de Warmondse IJs- en Skeelerclub konden kinderen vijf dagen lang op pad om stempels te verzamelen. Of je nu al lid was van de vereniging of dat je voor het eerst op skeelers stond, maakte niet uit. Met veel plezier reden vijftig jonge skeeleraars hun rondjes. Aan het eind van de week werden de stempelkaarten ingewisseld voor een diploma, een bidon en een keycord. De oudere deelnemers hielden via de GoSkate App hun kilometers bij. 

Foto: Hanneke mannens

Radboud Inline Skating greep de SKATE4daagse aan om zich in te zetten voor het goede doel. Op de donderdagavond werd een KiKa sponsor uurrace gehouden, waar iedereen de gereden rondjes bij kon houden via een speciale sponsorkaart. Gedurende de rest van de week waren er verschillende trainingen te volgen om beter te kunnen skeeleren.

In Alphen aan den Rijn waren routes van vijf, tien en twintig kilometer uitgestippeld door OMNI Skaters. Elke dag werd een ander deel van de stad verkend onder leiding van ervaren skaters, waarbij het tempo werd aangepast aan de deelnemers.

Kortom: elke vereniging gaf haar eigen draai aan het evenement en overal werd genoten van de SKATE4daagse. Volgend jaar zal de derde editie van dit evenement georganiseerd worden van 12 tot en met 18 juni. Hopelijk wordt het weer een gezellige week met mooi weer.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?