Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Twee wedstrijden schorsing voor Willem Hoolwerf  

Gepubliceerd vrijdag 14 augustus 2020

Marathonschaatser Wilem Hoolwerf is voor twee wedstrijden geschorst, vanwege de rode kaart die hij kreeg bij de Grand Prix Finale in het Zweedse Lulea. Hij kreeg die kaart, omdat hij fysiek geweld had toegepast waarbij Jordy Harink bijna in de sneeuwrand belandde.

Direct na de wedstrijd op het Zweedse natuurijs, die werd verreden op 23 februari, besloot de jury voor een incident gele kaarten uit te delen aan Willem Hoolwerf (AB Vakwerk) en Robert Bovenhuis (Okay Fashion&Jeans). De twee zouden elkaar onderweg gehinderd hebben.

Bij nader onderzoek bleek dat hieraan iets vooraf was gegaan: Hoolwerf zou Jordy Harink (Royal A-ware) bijna de sneeuwrand in hebben geduwd. De gele kaart die Hoolwerf aanvankelijk had gekregen werd ingetrokken; voor het incident met Harink ontving hij een rode kaart. Hoolwerf kreeg een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing.

Hiertegen ging de rijder in beroep en zijn zaak diende onlangs bij de Tuchtcommissie van de KNSB. Na bestudering van de stukken en het horen van betrokkenen besloot de Tuchtcommissie dat de schorsing terecht is.

Het gevolg hiervan is dat Hoolwerf voor de eerste twee marathonwedstrijden in het nieuwe seizoen geschorst is. Hij heeft nog wel tot 1 september de mogelijkheid tegen deze uitspraak in beroep te gaan. Rond die datum wordt de nieuwe wedstrijdkalender voor het marathonpeloton bekend.

Meer nieuws

Holland & Barrett verlengt samenwerking met KNSB tot medio 2025

Dutch Open Shorttrack van 7 tot en met 9 oktober in Thialf

KNSB maakt TeamNL-deelnemers WK Inlineskaten bekend

Iedereen kent iedereen bij jubilerende schaatstrainingsgroep Exerceo (25 jaar)

Gouden jubilaris STG Dronten weet wat het betekent als de nabije ijsbaan dicht gaat

Nationaal Trainingscentrum Kunstrijden van de KNSB officieel geopend in Thialf Heerenveen 

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?