Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Twee wedstrijden schorsing voor Willem Hoolwerf  

Gepubliceerd vrijdag 14 augustus 2020

Marathonschaatser Wilem Hoolwerf is voor twee wedstrijden geschorst, vanwege de rode kaart die hij kreeg bij de Grand Prix Finale in het Zweedse Lulea. Hij kreeg die kaart, omdat hij fysiek geweld had toegepast waarbij Jordy Harink bijna in de sneeuwrand belandde.

Direct na de wedstrijd op het Zweedse natuurijs, die werd verreden op 23 februari, besloot de jury voor een incident gele kaarten uit te delen aan Willem Hoolwerf (AB Vakwerk) en Robert Bovenhuis (Okay Fashion&Jeans). De twee zouden elkaar onderweg gehinderd hebben.

Bij nader onderzoek bleek dat hieraan iets vooraf was gegaan: Hoolwerf zou Jordy Harink (Royal A-ware) bijna de sneeuwrand in hebben geduwd. De gele kaart die Hoolwerf aanvankelijk had gekregen werd ingetrokken; voor het incident met Harink ontving hij een rode kaart. Hoolwerf kreeg een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing.

Hiertegen ging de rijder in beroep en zijn zaak diende onlangs bij de Tuchtcommissie van de KNSB. Na bestudering van de stukken en het horen van betrokkenen besloot de Tuchtcommissie dat de schorsing terecht is.

Het gevolg hiervan is dat Hoolwerf voor de eerste twee marathonwedstrijden in het nieuwe seizoen geschorst is. Hij heeft nog wel tot 1 september de mogelijkheid tegen deze uitspraak in beroep te gaan. Rond die datum wordt de nieuwe wedstrijdkalender voor het marathonpeloton bekend.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?