Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Toprijders strijden om WorldCup-tickets bij Dutch Open Shorttrack in Thialf (7 t/m 9 oktober)

Gepubliceerd donderdag 6 oktober 2022

Nog een nachtje slapen, dan begint in Thialf de Dutch Open Shorttrack (7 t/m 9 oktober). Voor Shorttrack TeamNL is dit de eerste internationale krachtmeting van het seizoen, waarin felbegeerde tickets voor de ISU World Cups te verdienen zijn. Voor de fans is dit een kans om Suzanne Schulting, Sjinkie Knegt, andere nationale toppers en buitenlandse concurrenten van dichtbij in actie te zien. 

De Dutch Open Shorttrack is als seizoensopener de opvolger van de International Invitation Cup. Voor de rijders van Shorttrack TeamNL staat dit jaar extra veel op het spel: deelname aan de eerste World Cups in Montreal (28-30 oktober) en Salt Lake City (4-6 november). Vorige week konden tijdens trials al punten worden verdiend; na de Dutch Open maakt de selectiecommissie definitief de balans op. Dus wie mee wil doen aan de World Cups moet komend weekend van voren rijden.
 
Bij de trials van afgelopen weekeinde deden met name Jens van ’t Wout, Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer al goede zaken door het winnen van een of meer afstanden. Bij de Dutch Open wordt de strijd nog wat lastiger, met internationale concurrenten op het ijs. 

Teams uit Hongarije, Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg, Engeland en Oekraïne komen naar Heerenveen om hun krachten met TeamNL te meten. Enkele opvallende namen op de deelnemerslijst: de Belgische toppers Hanne Desmet en Stijn Desmet, uit Frankrijk Tifany Huot Marchand en Quentin Fercoq, en Anna Seidel uit Duitsland. De nationale selectie van bondscoach Niels Kerstholt is bijna voltallig aanwezig, Sven Roes ontbreekt vanwege een blessure.
 
Shorttrackfans kunnen de strijd komende vrijdag, zaterdag en zondag van nabij volgen. In de noordbocht van de shorttrackbaan in Thialf wordt hiervoor een (sta)tribune opgebouwd. Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar, te bestellen via deze link.
 
De shorttrackers rijden de volgende afstanden: 500 meter, 1000 meter, 1500 meter, relay en mixed relay. Het exacte programma is, zodra het definitief is, te vinden op deze speciale pagina van schaatsen.nl. De wedstrijden zijn vrijdag 7 oktober van 13.00 – 17.00 uur, op zaterdag 8 oktober van 10.00 – 16.45 uur en op zondag 9 oktober van 10.00 – 16.00 uur.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?