Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

Gepubliceerd dinsdag 23 mei 2023

Internationale shorttrackwedstrijden, zoals World Cups en Europese Kampioenschappen, vinden vanaf het seizoen 2024-2025 plaats in Tilburg. De KNSB en eventpartner TIG Sports hebben hiertoe een vijfjarige overeenkomst gesloten met de gemeente Tilburg.

Het stadion waar de wedstrijden plaatsvinden is het IJssportcentrum Tilburg. Dat is niet alleen de vertrouwde thuishaven van ijshockeyclub Destil Trappers, sinds vorig jaar is dit ook het decor van de Challenge Cup/NK Kunstrijden, het grootste kunstrij-evenement van Nederland. Straks komt dus ook de internationale shorttracktop daar zijn wedstrijden rijden.

“We merken aan alles dat Tilburg het schaatsen in zijn volle breedte een warm hart toedraagt”, zegt Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB. “We zijn blij met alle medewerking die we van de gemeente Tilburg krijgen. We zien kansen om de shorttrack-events, die we samen met TIG al naar een hoog niveau hebben getild, weer een stapje verder te brengen.”

Maarten van Asten, wethouder Sport van de gemeente Tilburg: “Tilburg wordt steeds meer een ijssport-stad, en de komst van de internationale shorttrackwedstijden naar ons IJssportcentrum is daar een mooie bekroning op. Shorttrack is in de afgelopen tien jaar snel groter geworden, met name ook als kijksport. We zijn er dan ook enorm trots op dat we de komende vijf jaar de thuisbasis mogen zijn van deze topsportevenementen!”

De afgelopen tien jaar vonden alle World Cups en EK’s die Nederland mocht organiseren in Dordrecht plaats. “We zijn Dordrecht en de fans enorm dankbaar voor de gastvrijheid die we de afgelopen jaren hebben ervaren”, zegt Niels Markensteijn, directeur van TIG Sports. “Mede dankzij de positieve energie en medewerking van de stad hebben we succesvolle evenementen kunnen neerzetten. In Dordrecht is de dynamische shorttracksport echt groot geworden met sportief spektakel en passend entertainment. We gaan deze lijn in Tilburg doortrekken, waar iedereen even enthousiast is om de schouders eronder te zetten en shorttrack de volgende impuls te geven.”

Komend seizoen (15 t/m 17 maart 2024) vindt in Rotterdam (Ahoy) het WK Shorttrack plaats. De kaartverkoop daarvoor loopt uitstekend. Wie tickets wil bestellen kan hier terecht. In het seizoen daarna (2024 – 2025) zal de eerste ISU World Cup-wedstrijd in Tilburg plaatsvinden. De capaciteit van het Tilburgse stadion is vergelijkbaar met Dordrecht: er kunnen ruim 3000 toeschouwers in.

Klaar voor de start van een nieuwe samenwerking. Op de foto vlnr: Rick van Wandelen (hoofd Sport gemeente Tilburg), John van Heeswijk (manager IJssportcentrum Tilburg), Maarten van Asten (wethouder Sport gemeente Tilburg), Friso Emons (rijder  TeamNL Shorttrack, afkomstig uit Tilburg), Ellis Halbmeijer (manager communications TIG Sports) en Jeroen Kraaij (commercieel directeur KNSB). FOTO BEELDVELD FOTOGRAFIE

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?