Ticketverkoop langebaantoernooien vandaag van start!

Maandag 26 september 2022

De schaatsen mogen uit het vet en de oranjeoutfits uit de kast, want de winter staat voor de deur! Over een maand wordt het langebaanseizoen afgetrapt met het World Cup Kwalificatietoernooi. Kom jij de schaatsers aanmoedigen in een vol Thialf? En maak jij onderdeel uit van de oranjezee tijdens de World Cup in november?

Foto : Menno van der Ven

Het laatste weekend van oktober staat de start van het langebaanseizoen op het programma, het World Cup Kwalificatietoernooi (28-30 oktober). De beste rijders per afstand plaatsen zich voor het wereldbekercircuit en zijn dan van 18 tot en met 20 november aanwezig in Thialf voor de tweede World Cup.

Eind december wordt er bepaald wie de snelste sprinters en allrounders van ons land zijn. Kunnen Tijmen Snel, Michelle de Jong (sprint), Marcel Bosker en Merel Conijn (allround) hun titels prolongeren tijdens het Daikin NK Allround & Sprint (26-28 december)?  

Voor de laatste twee toernooien zal de ticketverkoop later van start gaan. In januari zijn de meeste rijders op trainingskamp ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Ze zullen moeten pieken tijdens het Daikin NK Afstanden (3-5 februari) om zich te kwalificeren voor het WK Afstanden. Van 3 tot en met 5 maart barst de strijd om de wereldtitels los in Thialf. 

Kleurt Thialf weer helemaal oranje tijdens het WK Afstanden?

Tickets bestellen
Voor de eerste drie langebaanevenementen start maandag 26 september de ticketverkoop. Op schaatsen.nl/tickets vind je een overzicht van alle schaatstoernooien, met ook de Dutch Open Shorttrack. De buitenlandse toppers worden voor dit shorttracktoernooi door Nederland uitgenodigd voor het eerste echte meetmoment van het seizoen.