Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ticketverkoop Challenge Cup en NK Kunstrijden gestart

Gepubliceerd vrijdag 28 januari 2022
De ticketverkoop voor de Challenge Cup en het hieraan gekoppelde Nederlands Kampioenschap Kunstrijden is vandaag officieel van start gegaan. Voor het eerst wordt dit grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem gehouden in het IJssportcentrum in Tilburg, van donderdag 24 tot en met zondag 27 februari 2022. Dus mét publiek, nu dit weer is toegestaan.

De Challenge Cup supported by Rabobank trekt diverse wereldtoppers aan. Deelnemers aan de komende editie zijn onder meer Mai Mihara uit Japan (solo kür vrouwen), Ilia Malinin uit de Verenigde Staten (solo kür mannen), Karina Akopova en Nikita Rakhmanin uit Rusland (paarrijden) en Yuka Orihara en Juho Pirinen uit Finland (ijsdansen). Voor de Nederlandse senioren deelnemers is het NK tevens een kwalificatiemoment voor het WK Kunstrijden en bij de junioren voor het European Youth Olympic Festival. Ook kunstrijders uit jongere categorieën krijgen de mogelijkheid om ervaring op te doen in dit internationale deelnemersveld.

Ook in 2023 en 2024 is het IJssportcentrum in Tilburg het toneel van de Challenge Cup en het NK Kunstrijden. Rolph Dols, wethouder Sport van de gemeente Tilburg: “Geweldig dat we de kunstrijders en kunstrij-fans van Tilburg én daarbuiten de komende drie jaar in onze stad mogen verwelkomen voor de Challenge Cup en het NK Kunstrijden. Passie, prestatie en plezier gaan doorgaans hand in hand en daar biedt dit gecombineerde evenement alle ruimte voor.”

Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden van de KNSB, voegt toe: “Kunstrijden is ‘s werelds grootste schaatssport en zit in Nederland gelukkig weer in de lift. Zo hebben we voor het eerst sinds 1976 weer een Nederlandse kunstrijdster op de Olympische Spelen. De plannen die we hebben met de Challenge Cup in samenwerking met het IJssportcentrum en de gemeente Tilburg dragen bij aan onze ambities om kunstrijden in ons land écht op de kaart te zetten.”

Voor meer informatie over dit evenement: schaatsen.nl/challengecup.

Tickets zijn te koop via schaatsen.nl/tickets.

Bij de Challenge Cup in Tilburg gelden de op dat moment actuele coronaregels.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?