Thialf kleurt komende winter weer oranje

Vrijdag 24 mei 2024

Het EK (10-12 januari) en de zesde World Cup (28 februari - 2 maart) waren al aan Thialf vergeven, maar inmiddels is ook bekend wanneer de nationale toernooien gehouden worden. Hieronder vind je welke data je rood kan omcirkelen in je agenda.

Langebaan Oranje

Na alle voorbereidingen in de zomer begint het wedstrijdseizoen voor de topschaatsers op vrijdag 8 november met het World Cup Kwalificatietoernooi. In dat weekend zijn tickets te verdienen voor de eerste World Cups. De beste rijders plaatsen zich voor het treffen in Japan en China. Tussen kerst en oud en nieuw keren de Nederlanders terug naar Thialf voor het Daikin NK Allround & Sprint. Wie bovenaan de klassementen eindigen, mogen twee weken later deelnemen aan het EK Allround & Sprint. Hopelijk kleurt dan het hele stadion oranje, want het toernooi wordt in Heerenveen georganiseerd.

Eind januari mogen er snelle tijden verwacht worden als het internationale schaatspeloton de derde World Cup van de winter in Calgary rijdt. Ook in de Verenigde Staten staat een wereldbeker op het programma, het is nog niet bekend op welke ijsbaan. Van 14 tot en met 16 februari is het Daikin NK Afstanden, waar bepaald wordt welke schaatsers zich kwalificeren voor het WK Afstanden.

Traditiegetrouw wordt er een jaar voor de Spelen een World Cup gehouden op de olympische baan. maar de ijsbaan in Milaan is niet op tijd af. Daarom is Zakopane - waar een nieuwe ijsbaan gebouwd wordt - van 21 tot en met 23 februari voor het eerst gastheer van een wereldbeker. In de Poolse stad werden al wel World Cups voor junioren georganiseerd. De Nederlandse equipe heeft daar mooie herinneringen aan, want in 2013 wonnen de rijders in het oranje alle afstanden.

De Nederlandse fans mogen zich verheugen op het weekend van 28 februari tot en met 2 maart, als het wereldbekerseizoen wordt afgesloten in Thialf. Half maart volgt dan nog het belangrijkste toernooi van de winter: het WK Afstanden in Hamar.

Tickets
Kun jij niet wachten tot het winter wordt en wil je als eerste tickets kunnen bemachtigen? Schrijf je dan in als schaatsfan, zodat je de beste schaatsers van ons land in Thialf kunt aanmoedigen. De pre-sale zal aan het eind van de zomer van start gaan.