TeamNL Shorttrack voor World Cup 5 en 6 bekend

Vrijdag 26 januari 2024

De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB (SCST) heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de sporters die gaan deelnemen aan de vijfde en zesde ISU World Cup-wedstrijd van het seizoen, respectievelijk van 9 tot en met 11 februari in het Duitse Dresden en van 16 tot en met 18 februari in Gdansk (Polen). Suzanne Schulting behoort tot de zes geselecteerde vrouwen en zal derhalve in Dresden haar rentree maken in het internationale circuit.

Foto : KNSB - Shapevisions

De keuze van de SCST is grotendeels gebaseerd op de dit seizoen behaalde resultaten bij de eerste vier World-Cup-wedstrijden en het EK dat onlangs eveneens in Gdansk werd gehouden.

Bij de mannen heeft de SCST tevens gekeken naar de kwalificatiewedstrijden en time-trials (combinatieklassement) die de niet-EK-gangers in Heerenveen en Leeuwarden hebben afgewerkt. Tot slot is er rekening gehouden met de wens van bondscoach Niels Kerstholt om zo veel mogelijk rijders tot het laatste moment scherp te houden voor het WK in Rotterdam Ahoy (15-17 maart). Jens van ’t Wout slaat World Cup 5 over om zijn geblesseerde enkel meer tijd te geven om volledig te herstellen met het oog op het WK. De SCST heeft hem een aanwijsplek gegeven voor World Cup 6.

Bij de vrouwen is er geen extra kwalificatietoernooi meer gehouden. Suzanne Schulting heeft als meervoudig olympisch- en wereldkampioene van de SCST een aanwijsplek gekregen voor World Cup 5 en 6 ter voorbereiding op het WK in Rotterdam Ahoy. (15-17 maart). De andere vijf rijdsters hadden zich via resultaten bij eerdere World Cups en het EK reeds verzekerd van deelname aan World Cup 5 en 6.

TeamNL Shorttrack voor World Cup 5 in Dresden:

Vrouwen: Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof, Diede van Oorschot, Michelle Velzeboer en Suzanne Schulting. Reserve (niet meereizend): Anne Floor Otter.

Mannen: Teun Boer, Friso Emons, Itzhak de Laat, Daan Kos, Kay Huisman en Hugo Bosma. Reserve (niet meereizend): Bram Steenaart.

TeamNL Shorttrack voor World Cup 6 in Gdansk: 

Vrouwen: Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof, Diede van Oorschot, Michelle Velzeboer en Suzanne Schulting. Reserve (niet meereizend): Anne Floor Otter.

Mannen: Teun Boer, Friso Emons, Itzhak de Laat, Daan Kos, Jens van ’t Wout (*) en Bram Steenaart. De namen van de zesde rijder en de niet-meereizende reserve(s) worden bekendgemaakt na World Cup 5.

(*) afhankelijk van herstel blessure.