TeamNL Shorttrack voor EK in Gdansk bekend

Donderdag 28 december 2023

De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de vijf rijdsters en vijf rijders die gaan deelnemen aan het EK Shorttrack, van 12 tot en met 14 januari in Gdansk (Polen).

Vrouwen: Xandra Velzeboer Selma Poutsma Michelle Velzeboer Yara van Kerkhof Diede van Oorschot

Mannen: Jens van ’t Wout Teun Boer Itzhak de Laat Friso Emons Kay Huisman

De selectiecommissie heeft het EK-team voor Gdansk gebaseerd op de prestaties op de eerder dit seizoen verreden Time-Trials in Heerenveen, het Nederlands Kampioenschap in Leeuwarden, de Dutch Open in Heerenveen en de eerste vier ISU World Cup-wedstrijden in Montreal (2), Beijing en Seoul, alsmede de voordracht van bondscoach Niels Kerstholt. Later wordt er zowel bij de vrouwen als de mannen nog een (niet meereizende) reserve voor het EK aangewezen. Suzanne Schulting mikte aanvankelijk op een rentree bij het EK in Polen. Maar zij heeft – na overleg met de technische en medische staf van TeamNL Shorttrack – besloten om nog een extra trainingsblok in te lassen, in plaats van het EK. Schulting richt zich nu op de ISU World Cup-wedstrijden 5 en 6 in respectievelijk Dresden (9-11 februari), Gdansk (16-18 februari) en vooral het WK in Rotterdam Ahoy (15-17 maart).

Alle niet-EK-gangers krijgen nog de mogelijkheid zich voor World Cup 5 (en mogelijk World Cup 6 en het WK) te kwalificeren tijdens speciale selectiewedstrijden op 13 en 14 januari in eigen land.

KNSB selectieprocedure shorttrack senioren seizoen 2023-2024:

https://storage.knsb.nl/2023/09/5c438111-knsb-selectieprocedure-shorttrack-senioren-seizoen-2023-2024-def.pdf