Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

TeamNL Kunstschaatsen voor WK in Montréal

Gepubliceerd maandag 18 maart 2024

De KNSB heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de Nederlandse vertegenwoordiging op het ISU WK Kunstschaatsen, dat van 18 tot en met 24 maart 2024 in het Canadese Montréal wordt gehouden.

Op dit toernooi strijden de beste kunstschaatsers van de wereld om de prijzen in de categorieën Vrouwen solo, Mannen solo, Paren en IJsdansen. TeamNL Kunstschaatsen doet bij de Paren mee met Daria Danilova en Michel Tsiba en bij het IJsdansen met Hanna Jakucs en Alessio Galli. Zij hebben voldaan aan de selectiecriteria van de KNSB. 

Alle wedstrijdinformatie over het WK is te vinden via de officiële wedstrijdpagina van de ISU. De officiële website van het event is: montreal2024.com.

Lindsay van Zundert
Lindsay van Zundert doet definitief niet mee aan het WK in Montréal. Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, legt uit: “Door privé-omstandigheden heeft Lindsay enige tijd niet genoeg kunnen trainen om competitief te kunnen zijn met de internationale top. Inmiddels is ze samen met haar trainer Thomas Kennes hard aan het werk weer terug op niveau te komen. Maar dit WK komt nog te vroeg voor haar. Lindsay is zeer gemotiveerd om bij de Olympische Spelen van 2026 op het ijs te staan. Dat is het lange termijn-doel waar we met elkaar naartoe werken. Daarom is het noodzakelijk om nu nog even een pas op de plaats te maken.” 

Lindsay van Zundert (19) kwalificeerde zich in 2022 voor de Olympische Spelen van Beijing. Daarmee was ze de eerste Nederlandse kunstschaatsster in 45 jaar die weer meedeed aan de Spelen.

Foto: Daria Danilova en Michel Tsiba

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?