Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Studie opdracht: In de zomer jouw schaatstechniek verbeteren

Gepubliceerd maandag 12 juli 2021

Hoe kun je in de zomer jouw schaatstechniek verbeteren, met dit vraagstuk in hun achterhoofd ontwikkelden Leon Priest en Michiel Kok voor hun afstudeeropdracht aan het CIOS video’s gericht op het droogtrainen.  

In drie video’s legt Mayke Koster jou uit op welke zaken je kunt letten bij het doen van schaatsoefeningen op het droge. Zij leert je meer over onder andere de houding, de armzwaai, de zijwaartse schaatspas en de bochtpas. Middels deze oefeningen kun jij jouw pupillen leren hoe zij effectief aan hun techniek kunnen werken maar kun je als schaatser zelf ook veel van leren.  

De drie video’s behandelen de volgende hoofdstukken: schaatspassen, schaatssprongen en schaatsbochtpassen.   

Leon en Michiel studeren aan het CIOS en zij volgen de richting ijs en skate sport. Hier leren zij van alles over de schaats- en skeelersport en alles er omheen. Denk hierbij aan de schaats- en skeelertechniek, evenementen organiseren en lesgeven aan verschillende doelgroepen. Dit project is ontstaan door aanvragen van verschillende schaatstrainers in opleiding voor meer videomateriaal.   

Kom naar de presentatie van Leon en Michiel en verdien een licentiepunt
De afsluiting van de afstudeeropdracht is een presentatie op donderdag 26 augustus om 19:00 uur in Thialf. Hierbij wordt er meer achtergrond informatie gegeven en gaan Leon en Michiel met de aanwezigen aan de slag om de oefeningen in de praktijk te brengen. Wil je hierbij graag aanwezig zijn, dat kan! Je bent welkom van vanaf 18:45 bij de hoofdingang van Thialf (Pim Mulierlaan 1, 8443 DA Heerenveen). Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is het inschrijven voor de presentatie niet meer mogelijk. Als je in het bezit bent van een KNSB trainerslicentie dan ontvang je voor je deelname 1 punt. Toegang is gratis! 

Ben je nieuwsgierig, bekijk dan de video’s op KNSB.nl/droogtrainen

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?