Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Statuten vanaf 2018 bieden blijvend mogelijkheid voor digitale ALV

Gepubliceerd donderdag 9 maart 2023

Bij de KNSB aangesloten verenigingen die hun statuten hebben gewijzigd na april 2018 hebben blijvend de mogelijkheid om een digitale algemene ledenvergadering te organiseren. Dat geldt ook voor de hybride vorm, waarbij een deel van de leden fysiek aanwezig is en ander een deel digitaal.

Vanwege de coronacrisis was een tijdelijke wet in werking gesteld die het mogelijk maakte om de ALV volledig elektronisch te laten plaatsvinden, ook als de wet of statuten dit eigenlijk niet toestaan. Een aantal voorzieningen in deze wet is per 1 februari 2023 niet verlengd. Het gaat onder andere om de mogelijkheid tot het houden van digitale ALV’s.

Verenigingen die in de afgelopen jaren hun statuten hebben gewijzigd en daarbij gebruik hebben gemaakt van de modelstatuten versies maart 2022, juli 2021 en maart 2018 hebben dus blijvend de mogelijkheid om een digitale algemene ledenvergadering te organiseren.

Als de vereniging oudere statuten heeft (voor 2018) en ook in de toekomst de mogelijkheid wil hebben om een ALV (deels) digitaal te houden, dan is het van belang om de statuten te wijzigen. Deze wijziging kan worden meegenomen in de statutenwijziging als gevolg van de inwerkingtreding van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) per 1 juli 2021.

Naast het organiseren van een digitale ALV gaf de tijdelijke wet ook de mogelijkheid om de termijn voor goedkeuring van de financiële stukken met vier maanden te verlengen. Ook deze voorziening is vervallen per 1 februari.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?