Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Statement KNSB over kans op sportwedstrijden zonder publiek

Gepubliceerd vrijdag 12 november 2021
Naar aanleiding van het uitgelekte voornemen van het kabinet om de komende drie weken sportwedstrijden weer te laten plaatsvinden zonder publiek, komt schaatsbond KNSB met het volgende statement van directeur-bestuurder Herman de Haan:

“De KNSB is geschrokken van het dreigende publieksverbod bij sportwedstrijden. Bij het schaatsen zouden de uitgelekte maatregelen betekenen dat niet alleen de World Cup Shorttrack in Dordrecht zonder publiek verreden moet worden, maar ook een reeks marathonwedstrijden. 


Wij zien hiervan de logica niet in. Het afgelopen jaar heeft de schaatswereld bewezen uitstekend in staat te zijn om wedstrijden coronaveilig te organiseren. Natuurlijk zien wij ook dat het groeiende aantal besmettingen nieuwe maatregelen noodzakelijk maakt, maar wij denken dat deze specifieke beperking onnodig en overbodig is. 


Het is frustrerend voor rijders, vrijwilligers en fans dat de stadions weer leeg moeten blijven. De sportwedstrijden gaan sowieso door, wat bijvoorbeeld voor onze shortttrackers van groot belang is op weg naar de Olympische Spelen van Beijing, maar wij hopen dat dit alsnog met publiek op de tribunes kan gebeuren. Daarom sluit de KNSB zich aan bij de eerdere vandaag verspreide oproep aan het kabinet van voetbalbond KNVB.”

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?