Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Start kaartverkoop Daikin NK Shorttrack 23-24 september

Gepubliceerd donderdag 7 september 2023

Het Daikin NK Shorttrack is de eerste grote KNSB-wedstrijd van het seizoen 2023-2024. Zaterdag 23 en zondag 24 september komen nagenoeg alle Nederlandse toppers en opkomende talenten in actie in de Elfstedenhal te Leeuwarden. De kaartverkoop voor dit prestigieuze evenement is vandaag van start gegaan via Schaatsen.nl.

Voor de Nederlandse shorttrackers staat vooral het weekend van 15 tot en met 17 maart 2024 met rood omcirkeld in hun agenda. Dan worden de Wereldkampioenschappen Shorttrack gehouden in het ‘eigen’ Ahoy’ te Rotterdam. Menigeen kan zich het spektakel in 2017 nog herinneren, met een uitverkochte hal, een spectaculaire show en uitstekende prestaties van TeamNL Shorttrack. De Nederlandse rijders zullen er ongetwijfeld soms nu al van dromen hoe het zal zijn om in een dergelijke ‘Oranje-ambiance’ over het ijs te flitsen en een of meerdere medailles te veroveren.

Op weg naar Ahoy…

Maar om deel te mogen nemen aan het WK, moet er ook goed worden gepresteerd bij de Dutch Open Shorttrack in Heerenveen (29 september – 1 oktober), het EK in het Poolse Gdansk (12-14 januari) en de zes ISU World Cup-wedstrijden in Montréal, Canada (20-22 oktober en 27-29 oktober), Beijing, China (8-10 december), Seoel, Zuid-Korea (15-17 december), Dresden, Duitsland (9-11 februari) en Gdansk, Polen (16-18 februari).
Op het Daikin NK in Leeuwarden en de Dutch Open Shorttrack zijn startbewijzen te verdienen voor de eerste twee World Cup-wedstrijden in Montréal. Alleen daarom al zullen alle Nederlandse rijders vol gas geven in de Elfstedenhal!

Programma Daikin NK Shorttrack
Zaterdag 23 september 10.00-17.00 u: 1500 en 500 meter (vrouwen en mannen)
Zondag 24 september 12.00-17.00 u: 1000 meter (vrouwen en mannen)

Tickets
Tickets voor het Daikin NK Shorttrack zijn hier te bestellen. Nu al tickets kopen voor het WK in Ahoy’? Ook dat is verstandig gezien de enorme belangstelling voor dit evenement. Klik hier voor WK-kaarten.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?