Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Stap 3 openingsplan: meeste locaties onder voorwaarden weer open, ook bij sport

Gepubliceerd vrijdag 28 mei 2021
Tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei heeft het demissionair kabinet aangekondigd dat fase drie van het corona openingsplan al op zaterdag 5 juni ingaat. Dit is vier dagen eerder dan gepland. De meeste locaties in Nederland kunnen vanaf die datum onder voorwaarden open.
Binnen zijn groepslessen en teamsporten weer toegestaan. Sportkantines mogen open met maximaal vijftig personen. Thuis mag je weer vier bezoekers van dertien jaar of ouder ontvangen. En de maximale groepsgrootte buiten gaat voor deze leeftijdsgroep van drie naar vier personen.

Voorwaarden versoepelingen sport

Volwassenen mogen vanaf 5 juni weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan, maar nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers en douches gaan ook open. Reserveren en een gezondheidscheck blijven verplicht. Binnen moet je een mondkapje dragen, maar dit mag af tijdens het sporten.

Voorwaarden versoepelingen horeca/sportkantines

Eet- en drinkgelegenheden, inclusief sportkantines, mogen vanaf 5 juni open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen binnen zijn, exclusief het personeel. Dit geldt ook voor terrassen. Zelfbediening is niet toegestaan. Entertainment, zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.

Coronatoegangsbewijzen professionele sport

Vanaf 5 juni kunnen organisatoren van professionele sportwedstrijden ervoor kiezen om gebruik te maken van verplichte toegangsbewijzen. Zij mogen dan net zoveel bezoekers ontvangen als er in de ruimte passen, mits iedereen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar blijft. De 1,5 meter regel is dan dus de norm in plaats van een maximaal aantal. Deze regeling geldt niet voor amateursport. Meer informatie over testen voor toegang, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/testen-voor-toegang

Mogelijk grote volgende stap op 30 juni

Als de dalende trend van besmettingen zich doorzet, wil het kabinet de vijfde stap van het versoepelingsplan al op woensdag 30 juni doorvoeren. Deze datum stond aanvankelijk gepland voor de vierde fase. Het kabinet besluit op dinsdag 22 juni of deze stap wordt gezet.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website de overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen betekenen voor het inlineskaten en schaatsen.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?