Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sport vanaf zaterdag weer open, binnen en buiten, en ook ‘s avonds

Gepubliceerd vrijdag 14 januari 2022

De binnen- en buitensport gaat vanaf zaterdag 15 januari weer open voor iedereen, ook in de avond en zonder beperking van groepsgrootte. Dat heeft het nieuwe kabinet aangekondigd in zijn coronapersconferentie van vrijdag 14 januari.

Binnen en buiten zijn trainingen en onderlinge wedstrijden binnen de eigen club weer toegestaan, maar nog zonder publiek. Competities mogen alleen bij topsport. Bij binnensportlocaties en kleedkamers, douches en toiletten van buitensportlocaties moet je vanaf 18 jaar wel je coronatoegangsbewijs tonen. Wie er vrijwillig of beroeps- of bedrijfsmatig werkt, hoeft geen coronatoegangsbewijs te tonen. Professionele sporters ook niet. Vanaf 13 jaar draag je in binnensportlocaties (behalve tijdens het sporten) en kleedkamers een niet-stoffen mondkapje.

Sportkantines blijven nog dicht, net als de hele horeca in Nederland. Afhalen mag wel, ook zonder coronatoegangsbewijs. Op dinsdag 25 januari bekijkt het kabinet de horecasituatie opnieuw.

Buiten is het advies om met niet meer dan 4 personen ouder dan 13 jaar samen te zijn. Thuis mag je per dag maximaal vier gasten vanaf 13 jaar ontvangen. Contactberoepen, zoals fysiotherapeut en masseur, mogen tot 17.00 uur worden uitgeoefend. Niet-essentiële winkels, waaronder sportzaken, kunnen zonder afspraak weer open, onder enkele voorwaarden zoals de plicht om mondkapjes te dragen. Er mogen nog altijd geen evenementen plaatsvinden.

Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of al in 2022 corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid.

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen exact betekenen voor het schaatsen en inlineskaten. Op zaterdag 15 januari vind je hier tevens een nieuwe versie van het protocol Verantwoord sporten dat NOC*NSF opstelt naar aanleiding van de nieuwe aankondigingen.

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?