Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Skatetoertochten onder voorwaarden mogelijk

Gepubliceerd donderdag 8 juli 2021

Lange tijd was het niet mogelijk, maar sinds 5 juni zijn recreatieve tochten, waaronder toertochten voor het skaten, weer toegestaan. Er is wel een aantal zaken waar je als organisator of vereniging rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we alle informatie op een rij.

Vanwege het coronavirus konden dit voorjaar alle evenementen met een melding of vergunning niet doorgaan. Door de versoepelingen die de regering heeft doorgevoerd, zijn recreatieve tochten – naast skaten bijvoorbeeld ook wandelen en fietsen – nu weer toegestaan. Belangrijke voorwaarde is onder meer dat de tocht géén evenement is. Een recreatieve tocht vindt plaats in de buitenlucht, waarbij sporters verschillende afstanden afleggen over een uitgezette route. Deze tochten kunnen op basis van de huidige Covid-19-maatregelen en protocollen plaatsvinden.

Sporters hoeven tijdens het skaten geen 1,5 meter afstand te houden. Het advies is wel om te werken met meerdere (start)groepen. Uiteraard is de 1,5 meter afstand voor de deelnemers na afloop van de toertocht wel verplicht. Publiek is weer welkom. Ook de toeschouwers dienen zich aan de 1,5 meter afstand te houden.

Gezien de aard van deze tochten (waaronder continue doorstroom van deelnemers en publiek) is het van belang om zo snel mogelijk contact op te nemen met de gemeente(n). Deze bepaalt of een tocht mag plaatsvinden en onder welke voorwaarden.

Recreatieve skatekalender

Ga jij een toertocht organiseren? Laat het de KNSB dan weten. Dan wordt jullie aanmelding opgenomen in de recreatieve skatekalender. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Recreatieve skatekalender’.

Voor meer informatie over de maatregelen, protocollen en vragen en antwoorden kun je terecht op de website van de overheid, of op de site van NOC*NSF.

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?