SKATE4daagse van start: 'Ontzettend leuk om jaarlijks te organiseren'

Woensdag 01 september 2021
Deelnemers uit het hele land zijn deze week van start gegaan aan de SKATE4daagse. Vier dagen skaten in je eigen omgeving met de Sprint app. Of het nou alleen is, met het gezin of met een hele groep bij de lokale skeelervereniging: iedereen heeft er plezier in.

Bij de Skeelerclub in Surhuisterveen organiseren ze in het kader van de SKATE4daagse de hele week diverse activiteiten. Zo werd er maandag direct gestart met een gezellige avond waarop de kinderen en hun ouders konden komen skeeleren. Op een groot bord aan de kant van de baan stond hoeveel rondes de sporters moesten rijden om aan hun afstanden te komen. 

"We vinden het ontzettend leuk om de sport zo onder de aandacht te kunnen brengen", vertelt Jannie Nicolaij. De secretaris van de skeelervereniging is blij dat de leden de SKATE4daagse aangrijpen om bij de club te komen skaten. "Het lijkt ons ontzettend leuk om dit jaarlijks te organiseren. Zoals we nu al zien is het enorm geslaagd en we hopen zeker dat het jaarlijks terugkomt."

De aanwezige leden vonden het een leuke avond. "Ik doe mee omdat het gezellig is en je sportief bezig kunt zijn", vertellen Jantine Groen en Baudie van der Meer. Anton Boersma skeelert dit jaar voor het eerst mee. "Ik heb eerst zes jaar geschaatst en dit jaar wilde ik ook skeeleren proberen."

Ook elders in het land wordt deze dagen enthousiast geskeelerd. Zo heeft Lisette haar T-shirt al in huis en die toont ze trots terwijl ze met haar moeder en kinderen in de rondte skatet. "Ik moest mij er gister na de eerste werkdag wel toe zetten, maar het is leuk om te doen", deelt ze op Twitter. 

Alle reuring rondom de SKATE4daagse is ook bij de (oud-)topsporters niet onopgemerkt gebleven. Bob de Vries vindt het prachtig dat de inlinesport op een laagdrempelige manier onder de aandacht wordt gebracht. "Het is een supermooi initiatief", zegt hij. "Het is een sport die je lekker buiten in de natuur kunt doen. Het is net als wandelen, alleen ga je harder en zie je dus meer. Het is gewoon genieten. Als je het een of twee keer gedaan hebt, kun je het en verleer je het ook niet meer."

Voor de skaters die de smaak te pakken hebben gekregen heeft De Vries nog wel een tip: zoek een vereniging in de buurt op! "Daar krijg je nog handige tips van een trainer en dan gaat het alleen maar beter. Het is ook nog eens heel gezellig met vrienden en vriendinnen. Ik heb er ook nog steeds vrienden aan over gehouden. Dat is gewoon goud waard."

Wil je meer weten over de SKATE4daagse? Kijk dan op skate4daagse.nl. De SKATE4daagse duurt nog tot en met zondag 5 september. Je gaat vier keer op pad met de Sprint app om jouw medaille voor de SKATE4daagse medaille te behalen. Download de gratis Sprint app en schrijf je in!