Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sjoerd den Hertog en Lisa van der Geest winnen nationale Marathon Cup

Gepubliceerd zondag 13 februari 2022

Na een serie van dertien wedstrijden zijn de winnaars van de Marathon Cup schaatsen 2021-2022 bekend: Sjoerd den Hertog bij de Topdivisie heren en, in haar laatste seizoen, Lisa van der Geest bij de Topdivisie dames. Bij de Beloftendivisie wonnen Gert Jan van Diepen (heren) en Famke Minnee (dames) het eindklassement. Door coronaperikelen waren bij de beloften minder wedstrijden mogelijk: negen bij de heren en zes bij de dames.

De Marathon Cup is op zaterdag 12 februari afgesloten met de finale in De Uithof in Den Haag. De beker van deze dertiende Marathon Cup dag ging bij de Topdivisie heren naar Evert Hoolwerf, na goed samenspel van de ploeg Hoolwerk Heiwerken / AB Vakwerk in het slotstuk van de race. Bij de dames won Bianca Bakker de wedstrijd, waarmee ze een tweede plek in het eindklassement bemachtigde.

Grand Prix
De eindwinnaars van de Marathon Cup gaan naar de Grand Prix op de Botnische Golf in het Zweedse LuleƄ, de enige officiƫle schaatsmarathon op zee-ijs. Van 25 februari tot en met 5 maart rijden zij hier vijf wedstrijden: drie Grand Prix wedstrijden, het Open NK Marathon en de Grand Prix finale in de vorm van de Alternatieve Elfstedentocht van 200 kilometer op natuurijs. Vanwege corona zijn de Grand Prix wedstrijden en de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk de afgelopen twee jaar niet doorgegaan.

De wedstrijden konden dit seizoen worden gehouden omdat marathonschaatsen door het kabinet bij de coronamaatregelen is aangemerkt als topsportcompetitie.

Sjoerd den Hertog – Team A-ware/Ziuz
Lisa van der Geest – Team Turner

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?