Shorttracktalent Jenning de Boo krijgt aanmoedigingsprijs KNSB na wereldtitel

Vrijdag 28 oktober 2022

Jenning de Boo heeft als Talent van het Jaar 2022 de KNSB Aanmoedigingsprijs Shorttrack ontvangen. De 18-jarige Groninger kreeg de prijs, een cheque van 500 euro en een bronzen beeld, omdat hij vorig jaar juniorenwereldkampioen werd op de 500 meter in Gdansk.

De talentenprijs van de KNSB kwam als een verrassing, die hij direct na de ochtendtraining van het Wadro KNSB Talent Team Noord in ontvangst mocht nemen. Naast de cheque van 500 euro was dat dus een bronzen beeldje, gemaakt door kunstenaar Gerrit van Emous. “Ik wist eigenlijk niet dat deze prijs bestond. Ik vind hem mooi, ben er ongelooflijk blij mee.”

Foto Martin de Jong

De combinatie van studie en topsport bleek al gauw erg zwaar en het multitalent heeft zichzelf juist dit jaar weer grote sportieve doelen gesteld. Het wordt zijn laatste seizoen als junior, waarin hij niet alleen zijn wereldtitel als shorttracker hoopt te prolongeren. “Ik wil zowel bij shorttrack als langebaan goud winnen op het WKJ. Ik moet me natuurlijk eerst nog zien te plaatsen, maar je moet hoog inzetten, zeg ik altijd. Op beide disciplines wereldkampioen worden, dat is mijn doel.”