Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Toestand Lara van Ruijven onveranderd

Gepubliceerd vrijdag 3 juli 2020

In de medische toestand van shorttrackster Lara van Ruijven (27), die ernstig ziek in een Frans ziekenhuis verblijft, is de afgelopen dagen geen verandering gekomen. Ze ligt nog steeds op de intensive care, waar ze in een kunstmatig coma wordt gehouden.

Haar situatie blijft kritiek, ondanks de goede medische zorg die ze in het ziekenhuis van Perpignan krijgt. De staf van de Nederlandse shorttrackselectie én Lara’s familie zijn zeer te spreken over de betrokkenheid en toewijding waarmee artsen en verplegend personeel haar verzorgen. Zij noemen die ‘bewonderenswaardig’.

Desondanks balanceren familie en team nog tussen hoop en vrees. Van Ruijven verbleef met de nationale shorttrackselectie in Font Romeu. Eind vorige week werd ze met gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis in Perpignan. Een auto-immuunreactie leidde tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen.

Begin deze week moest Van Ruijven twee keer worden geopereerd; sinds het vorige persbericht (van afgelopen woensdag) is dat niet nodig geweest. In haar situatie is geen verandering gekomen.

Het shorttrackteam leeft enorm met Van Ruijven mee. Woensdag begonnen haar ploeggenoten een steunactie via social media, met de hashtags #panterlara en #staystrong. Die boodschap is wereldwijd opgepikt en gedeeld. Ook langs andere kanalen blijven steunbetuigingen toestromen, waarvoor Lara’s familie zeer dankbaar is.

Het is voorlopig de bedoeling dat het shorttrackteam zijn trainingskamp in Font Romeu afmaakt. Op die manier blijven de rijders ook enigszins in de buurt van hun zieke teamgenoot.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?