Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Shorttrackers maken zich op voor Daikin NK Shorttrack en International Invitation Cup II in Leeuwarden

Gepubliceerd vrijdag 24 december 2021
Met een maximum aantal startplaatsen op zak, reizen de shorttrackers van bondscoach Jeroen Otter straks af naar de Winterspelen van Beijing. Maar voor het zo ver is hebben ze nog twee mooie krachtmetingen op het programma staan, beide in de Elfstedenhal te Leeuwarden: de Daikin NK Shorttrack en de International Invitation Cup II.

Om met de Daikin NK Shorttrack te beginnen: die worden verreden op 31 december (voorrondes en kwartfinales) en 2 januari (halve finales en finales). Op de eerste dag staan de rijders op het ijs tussen 10 en 14 uur. op de finaledag zijn de wedstrijden tussen 11.30 en 15.30 uur. Dylan Hoogerwerf en Suzanne Schulting verdedigen hun nationale titels.

Vanwege de coronapandemie worden de Daikin NK Shorttrack verreden zonder publiek. De KNSB verzorgt wel een livestream op schaatsen.nl/live. en de NOS zal op tv in Studio Sport ook aandacht aan de finaledag besteden.

International Invitation Cup II

Twee weken later staat, ook in Leeuwarden, de tweede IIC van dit seizoen op het programma. Dat weekeinde zou in het Duitse Dresden eigenlijk het EK 2022 worden verreden, maar dat gaat niet door. Om de Beijing-gangers toch een serieuze internationale krachtmeting te bieden, heeft de KNSB in korte tijd dit toernooi van de grond getild.

Deelname is toegezegd door teams van Hongarije, Frankrijk, Rusland (onder voorbehoud), Belgiƫ, Israƫl en natuurlijk Nederland zelf. Zij zullen verdeeld op zaterdag 15 en zondag 16 januari in actie komen op de 500, 1000 en 1500 meter. Ook staan relay-wedstrijden op het programma.

Ook International Invitation Cup II zal, vanwege de coronapandemie, zonder publiek worden verreden. De wedstrijden zijn te volgen via een gratis livestream op schaatsen.nl/live en de NOS zal op televisie (NPO1) aandacht aan de IIC2 besteden.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?