Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Shorttrackers kijken uit naar International Invitation Cup

Gepubliceerd woensdag 25 november 2020
De KNSB en Thialf maken zich op voor de International Invitation Cup 2020, die van 4-6 december wordt verreden in Heerenveen. Het is de internationale krachtmeting voor onze shorttrackers sinds de World Cup Finale in Dordrecht, februari dit jaar. De rijders staan te trappelen om in wedstrijdverband elkaars krachten te meten.

Aan de IIC zullen naast de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter ook teams uit Frankrijk en België deelnemen, alsmede een selectie jonge rijders uit de KNSB Talent Teams. Helaas hebben de Hongaren, die hun komst al hadden bevestigd, vanwege enkele ziektegevallen alsnog afgezegd.

Voor de organisatie in Thialf gelden strenge coronaprotocollen. Uiteraard worden alle deelnemers, coaches en begeleiders vooraf getest. De KNSB krijgt bij de organisatie van het IIC ondersteuning van de Shorttrack Club Thialf en eventpartner TIG Sports, waarmee al vele jaren wordt samengewerkt in het shorttrack.

Sjinkie Knegt is blij dat hij weer voor een wedstrijd het ijs op kan. “De voorbereidingen op deze Invitation Cup zien er serieus en professioneel uit. Mooi dat we weer mogen racen. Ik heb er zin in, na zoveel maanden zonder competitie.” Suzanne Schulting: “In de trainingen voel ik me al tijden supersterk. Ik kijk er naar uit om eindelijk weer eens voor een wedstrijd het ijs op te kunnen gaan. Wat mij betreft gaan we knallen volgend weekend.”

Selectie

Het Nederlandse team dat aan de IIC deelneemt zal bestaan uit de volgende rijders.

Dames
Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting, Rianne de Vries, Georgie Dalrymple, Selma Poutsma, Xandra Velzeboer, Michelle Velzeboer, Marijn Wiersma, Anne Floor Otter, Diede van Oorschot en Gioya Lancee.

Heren
Daan Breeuwsma, Sjinkie Knegt, Dylan Hoogerwerf, Itzhak de Laat, Friso Emons, Jasper Brunsmann, Melle van ’t Wout, Koen Slootweg, Dennis Visser, Sven Roes, Bram Steenaart, Niels Kingma, Jens van ’t Wout, Hugo Bosma, Teun Boer, Daan Kos, Kay Huisman, Hessel van Berkum en Jenning de Boo.

Livestream

Alle wedstrijden zijn komend weekeind via een (betaalde) livestream te volgen. Deze kun je vinden via schaatsen.nl/live. De NOS zal in zijn middaguitzendingen op NPO1 ook aandacht aan de IIC besteden. De kans bestaat dat dit op zondag ook deels live zal gebeuren.

NK’s shorttrack

Een week na de Invitation Cup staat voor de Nederlandse shorttrackers een geheel nieuwe wedstrijd op het programma. Op 12 en 13 december werken zij, eveneens in Thialf, de eerste NK Afstanden af. De afstanden die daar op het programma staan zijn de 500, 1000 en 1500 meter. Ook dit toernooi is te volgen via een livestream op schaatsen.nl/live.

Het reguliere NK Shorttrack, dat voor het eerste weekend van januari 2021 op het programma staat, is verplaatst van Leeuwarden naar Heerenveen. Dat is vandaag besloten. Vanwege de daar geldende coronaspelregels is het helaas niet mogelijk om in de Elfstedenhal een NK te organiseren. In Thialf blijven de wedstrijddata gelijk: 2 en 3 januari 2021. En ook dit toernooi zal via een livestream op schaatsen.nl/live te volgen zijn.

Internationale wedstrijden

Na de jaarwisseling staan ook weer internationale wedstrijden op het programma: de EK Shorttrack in het Poolse Gdansk (22-24 januari) en twee World Cups in Duitsland (19-21 en 26-28 januari). Als de coronapandemie geen roet in het eten gooit, wordt het WK in Nederland het hoogtepunt van dit seizoen. Gisteren werd bekend dat dit is verplaatst van Ahoy Rotterdam naar de Sportboulevard Dordrecht. Het WK is bovendien een week vervroegd, het vindt nu plaats van 5-7 maart 2021. Suzanne Schulting verdedigt daar haar allround wereldtitel.

 

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?