Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Shorttracken met de Nederlandse toppers

Gepubliceerd dinsdag 31 augustus 2021
Zo sta je plotseling op het ijs naast een superfitte atleet. Die lacht, stelt zich voor en vraagt vriendelijk of je er klaar voor bent. Je kijkt voorzichtig naar beneden. Ja, naar waar je voeten opgeborgen zitten in een paar stevig vastgestrikte shorttrackschaatsen. Wat?? Shorttracken? Wie? Ik??!!

Natuurlijk. Met enkele tips van ’s werelds beste sporters in deze winterse spektakeldiscipline ervaart iedereen binnen de kortste keren hoe het is om razendsnel rondjes te rijden, schuin in de bochten te hangen en in ijltempo pootje-over te gaan. Oké, alles in een net wat rustiger tempo, maar daar is een clinic dan ook voor bedoeld: de kneepjes van het vak bijbrengen. Proeven aan het grote werk, zogezegd.

Het werd een onvergetelijke kennismaking voor de 36 deelnemers (een mix van medewerkers en relaties van de shorttracksponsors en prijswinnaars via social media), om een dag op sleeptouw te worden genomen door de topshorttrackers van Nederland en hun staf. Of het nou Yara van Kerkhof, Sjinkie Knegt of Daan Breeuwsma was, ze droegen allemaal hun steentje bij aan een bijzondere dag. Die bestond uit een clinic in drie bedrijven: een vuurdoop op het ijs, een presentatie door bondscoach Jeroen Otter over de lange weg die zijn sporters moeten afleggen om op de Olympische Winterspelen van Beijing te komen, en een rondleiding door Thialf, dé schaatstempel van ons land en vaste trainingsstek van het Nederlands team.

“Ik weet zeker dat alle mensen een prachtdag hebben gehad”, zegt Jasper Brunsmann, een van de selectieleden die zelf ook volop had genoten. “Super om dat enthousiasme en de blije gezichten te zien tijdens het schaatsen. Er waren veel uitglijders, maar dat maakte het plezier nóg groter, wetend dat iedereen gewoon weer opstond en verderging. Hopelijk hebben de deelnemers wat opgestoken van onze spoedcursus shorttrack en wat erbij komt kijken aan de top. Bovendien weten ze nu wat beter waarmee wij ons elke dag bezighouden.”

Meer nieuws

KNSB maakt TeamNL bekend voor World Cup 5 ik Polen

KNSB maakt shorttrack TeamNL bekend voor World Cup Finale in Dordrecht

ISU World Cup 5 Shorttrack

Daikin NK Afstanden

ISU World Cup Junioren

Alles dat Nederland wil lezen over de natuurijsmeester

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?