Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatsprijzen uitgereikt aan Wüst, Roest en Kok

Gepubliceerd vrijdag 19 juni 2020

Ireen Wüst en Patrick Roest zijn uitgeroepen tot Schaatsster en Schaatster van het Jaar. De twee ontvingen donderdagmiddag in Thialf het bronzen beeld uit handen van Remy de Wit. Femke Kok kreeg als grootste talent de Egbert van ’t Oever Aanmoedigingsprijs.

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, kwam haar in Heerenveen het beeld, een sculptuur van beeldhouwer Wim Jonker, overhandigen. “Deze had ik niet zien aankomen. Ik ben even sprakeloos, maar voel me zeer vereerd”, reageerde Ireen Wüst na een krachttraining met Team Reggeborgh. Voor de vijfvoudig olympisch kampioene betekende het alweer de tiende keer dat ze als beste langebaanschaatsster de jaarprijs in ontvangst mocht nemen.

De jaarprijzen voor het langebaanschaatsen organiseert de KNSB al vele jaren in samenwerking met dagblad De Telegraaf. Het was voor het eerst dat de geraadpleegde juryleden Patrick Roest tot Schaatser van het Jaar kozen. Ook in zijn geval gebeurde dat unaniem. Roest, die begint aan zijn zesde seizoen bij coach Jac Orie en diens Team Jumbo-Visma, kreeg zijn bronzen beeld aan het begin van zijn middagtraining in Thialf.

Femke Kok, slechts 19 jaar oud, brak afgelopen winter op spectaculaire wijze door. Haar hoofddoel voor 2019/2020 was het prolongeren van haar wereldtitel bij de junioren. Alles wat erbij zou komen, was mooi meegenomen, zei ze in interviews. Toen ze eind december bij de KPN NK Afstanden brons won op de 500 meter veranderde haar wereldje op slag.

Lees het hele artikel hier op Schaatsen.nl.

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?