Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatsen en inlineskaten steunen oproep om meer versoepelingen

Gepubliceerd vrijdag 9 april 2021
De landelijke oproep van burgemeesters en sportkoepel NOC*NSF om de coronamaatregelen voor de sport te versoepelen wordt ook ondersteund vanuit de schaats- en inlinewereld. Onder het mantra ‘liever gecontroleerd open terrassen en open sportaccommodaties dan chaotische overvolle parken en natuurgebieden’ pleiten sportbonden voor opheffing van de maatregelen.

Op dit moment zijn de mogelijkheden om te sporten nog beperkt. De binnensport zit nog steeds op slot en er geldt buiten een leeftijdsgrens van 26 jaar. De regels gelden in ieder geval tot en met 21 april. Afgelopen week sijpelden al berichten naar buiten dat er vanaf die datum enkele regels losgelaten gaan worden, ondanks het feit dat de ziekenhuizen de druk nauwelijks meer aankunnen. Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in een jaar niet zo hoog geweest en de piek lijkt nog niet achter de rug.

Ondanks de zorgelijke berichten uit de ziekenhuizen pleiten de sportbonden voor versoepeling van de maatregelen. Uitbreiding van de mogelijkheden om te sporten helpt volgens de bonden bij een betere naleving van de gedragsregels en maakt een betere handhaving mogelijk. Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Laat de leeftijdsgrens van 26 jaar vallen voor het onderling sporten en open zo snel mogelijk ook de binnensportaccommodaties, zodat de grote bewegingsachterstand onder vrijwel alle leeftijdsgroepen niet verder oploopt en alle Nederlanders de kans hebben om in sport weer een volledige mentale uitlaatklep te vinden.”

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Foto: Neeke Smit

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?