Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaats- en skateliefhebbers opgelet: de Sprint app heet vanaf vandaag GoSkate

Gepubliceerd maandag 11 april 2022

Sprint wordt GoSkate. De app waarmee schaatsers en inlineskaters hun prestaties kunnen bijhouden en verbeteren, verandert van naam. De Sprint app heet vanaf 11 april GoSkate. Wat niet verandert: de app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play. Wist je dat ruim 30.000 schaats- en skateliefhebbers je al voorgingen?

“De naamsverandering is logisch. Bij Sprint denk je aan het snelle werk. Maar de app wordt vooral gebruikt door kilometervreters op het ijs of asfalt”, vertelt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. “Deze liefhebbers gaan er graag op uit om zoveel mogelijk te toeren, op schaatsen en/of inlineskates. Zo kwamen we vanzelf uit op GoSkate!”
 
De app bestaat sinds 2018. Schaatsers gebruiken hem vooral om op kunstijsbanen hun prestaties te meten en zo te verbeteren. Inlineskaters benutten de app bij voorkeur om de fijnste routes op te slaan en met elkaar te delen. De app, voortaan dus GoSkate, biedt de gebruiker nog veel meer mogelijkheden dan alleen het bijhouden van routes en rondetijden.
 
De KNSB heeft de app samen ontwikkeld met digitaal sportmarketingbureau Sportunity. Intussen hebben 30.318 mensen de app gedownload. De coronapandemie heeft het skeeleren een nieuwe boost gegeven en daardoor is het aantal gebruikers van de app ook flink gegroeid in de afgelopen twee jaar.
 
“De Sprint-app is gestart en populair geworden onder de schaatsers. Met de nieuwe functionaliteiten voor ook inlineskaters is de app verder gegroeid en voor een nog bredere doelgroep waardevol geworden”, zegt Sportunity-directeur Niels Schut. “Met de naamswijziging naar GoSkate willen we deze groei verder doorzetten en ook verder versterken dat de GoSkate-app er voor iedere schaats- én skateliefhebber is die net begint of juist al langer actief is. Dus: Ready? Set. GoSkate!”

De GoSkate-app is ook een handig hulpmiddel bij de KNSB Nationale SKATE4daagse, die van 13 t/m 19 juni zijn tweede editie beleeft. Wie in deze periode vier keer 5 tot 50 kilometer skeelerend aflegt, krijgt daarvoor een medaille (of meer). De KNSB streeft ernaar om deze vierdaagse net zo ingeburgerd te laten raken als bij wandelen en zwemmen het geval is.
 
Jurre Trouw: “Met de vierdaagse zijn we ingehaakt op de groeiende populariteit van het inlineskaten. Tijdens corona zijn heel veel jonge mensen enthousiast gaan skeeleren. Dat zien wij graag, zeker als mensen veilig op pad gaan, en wij denken dat de vierdaagse extra bijdraagt aan dat plezier.” 
 
Aan de SKATE4daagse kun je in heel het land deelnemen. Je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin, of met skaters van je schaats- of inlineskatevereniging. Het enige wat je extra nodig hebt, is de GoSkate-app, waarmee je je gereden afstand kunt bijhouden.
 
Ook veel verenigingen doen mee aan de Nationale SKATE4daagse. Zij houden clinics en andere activiteiten om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het inlineskaten. Via schaatsen.nl vind je meer informatie over de activiteiten op deze dag. Heb je interesse om mee te doen? Wij zouden zeggen: Ready? Set. GoSkate! 
 
“Heb je zin gekregen om mee te doen aan de SKATE4daagse, schrijf je dan snel in”, zegt Jurre Trouw. “Ga goed voorbereid op pad en skate veilig, dus zet een helm op en trek beschermers aan voor pols, knie en elleboog. Wil je het echt goed doen, neem dan les bij een vereniging of check de tips en tricks van Learn to Skate op schaatsen.nl.”
 
Tot slot: meer informatie over de GoSkate-app en vind je ook op Go-skate.nl en over SKATE4daagse lees je meer op skate4daagse.nl.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?