Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuwe skeelerpiste: Rotterdamse verenigingen slaan handen ineen

Gepubliceerd donderdag 16 juli 2020
In de afgelopen coronamaanden heeft men in Zuid-Holland niet bepaald stilgezeten. In oktober zal in Rotterdam begonnen worden met de aanleg van een nieuwe skeelerpiste. De ambities zijn groot bij de initiatiefnemers: in 2021 willen zij al enkele regionale of zelfs landelijke wedstrijden organiseren, waaronder mogelijk het Nederlands kampioenschap.

Ongeveer vijf jaar geleden werden de eerste zaadjes gepland, vertelt Sander de Iongh, voorzitter van Schaatsvereniging Rotterdam. De Rotterdamse vereniging gebruikte haar oude accommodatie nog maar zeer beperkt en zocht naar een alternatief. Samen met buurvereniging SV Lansingerland gingen ze om tafel met wielervereniging RWC Ahoy, die de thuisbasis heeft aan de noordkant van Rotterdam-The Hague Airport. Op de wielerbaan werken ze ’s zomers hun skeelertrainingen af. Het zou toch mooi zijn om een breder aanbod te kunnen bieden?

De gesprekken vorderden gestaag en uiteindelijk lag er een plan om een skeelerpiste te realiseren. “Het is een lang traject geweest”, zegt De Iongh daarover. “We wilden zorgen dat we ondanks een druk bezette wielerbaan toch intensiever van het complex gebruik kunnen maken.” Dat houdt wat hem betreft niet op bij enkel de skeelerpiste. “De aarde die weggehaald wordt voor de aanleg van de piste kunnen we weer gebruiken voor een crossparcours.” Een krachthonk met spinningbikes is zelfs al opgeleverd.

Na de toezegging van de gemeente dat het project voor subsidie in aanmerking kwam, werd het samenwerkingsverband bekrachtigd met de oprichting van de Stichting Sportpark Noordrand. Intussen zijn de voorbereidende activiteiten voor de nieuw te bouwen asfaltpiste zo goed als afgerond.

Lees het hele artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?