Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Reggeborgh Marathon Cup: Van Nijeveen tot Oldebroek

Gepubliceerd dinsdag 14 februari 2023

Nijeveen is de gastheer voor de eerste ronde van de Reggeborgh Marathon Inline Cup. Op woensdag 3 mei komen de rijders uit de Topdivisie naar het Drentse dorp, de finale heeft op 26 augustus plaats in Oldebroek.

Vier wedstrijden worden verreden in combinatie met een race voor een categorie van skeeleraars die net niet mee kunnen met het niveau van de Topdivisie, maar de regionale competitie eigenlijk ontgroeid zijn. Deze strijd in de zogenoemde 1e divisie staat voor Poederoijen (27 mei), Nijelamer (9 juni), Veendam (8 juli) en Oldebroek ( 26 augustus) op de kalender. Op de andere data is er een wedstrijd van een regionale competitie (Freewheel of Oomscup) naast de Topdivisie. Aan zowel de races van de 1e divisie als de regionale serie kunnen senioren, Junioren-A en Junioren-B meedoen. Voor Masters zijn alleen de wedstrijden in de 1e divisie toegankelijk.

Wederom is er in de agenda voor de Topdivisie een driedaagse opgenomen, met evenementen in achtereenvolgens Heerde, Rijssen en Staphorst. De resultaten van deze respectievelijk 25 kilometer (mannen en vrouwen), 35 (vrouwen) 42 (mannen) en 40 en 50 kilometer lange wedstrijden tellen dit jaar niet mee voor het klassement van de Reggeborgh Marathon Inline Cup die negen races omvat. De vierde rit over het twaalf kilometer lange parcours van Nijelamer kent een langere afstand dan de overige wedstrijden, namelijk zo’n zeventig kilometer (voor de mannen). De slechtste uitslag in de gehele serie van een rijder uit de Topdivisie geldt als een schrapresultaat, omdat de wedstrijd in Heerhugowaard op een zondag (20 augustus) wordt verreden en dan niet alle rijders vanwege hun geloofsovertuiging in actie komen.

Meer nieuws

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

Inlineskatekalender bekend!

ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?