Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Reactie van de KNSB op het ISU-besluit om WK Shorttrack uit te stellen tot volgend seizoen

Gepubliceerd zaterdag 29 februari 2020

Zojuist heeft de ISU via zijn website bekendgemaakt dat de WK Shorttrack dit seizoen definitief niet doorgaan, maar zijn uitgesteld tot op zijn vroegst half oktober 2020. Dit is de reactie van Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB:

“De KNSB heeft zojuist kennisgenomen van het ISU-besluit om de WK Shorttrack 2020 over de zomer heen te tillen. Wij begrijpen dat dit gezien de huidige situatie rondom het coronavirus de meest verstandige beslissing is. Het is goed dat de ISU nu aan alle betrokkenen, met name de atleten en coaches, duidelijkheid geeft.

Wij hopen wel dat de ISU serieus overleg voert over verdere stappen, zowel met betrokken coaches en atleten als met de KNSB als organisator van het ISU WK Shorttrack 2021. Het resultaat is nu vermoedelijk dat volgend seizoen twee WK’s worden verreden: één in Seoul (na half oktober), de tweede in Rotterdam (maart 2021).

Een seizoen met twee grote pieken, aan het begin en eind van de winter, wordt lastig om te plannen. Maar we zullen van de nood een deugd maken. In een olympisch jaar moet je ook twee keer pieken: vroeg in het jaar bij de OKT/World Cups en later natuurlijk bij de Spelen zelf. Dat wordt een uitdaging voor de bondscoach en zijn team; we gaan zien hoe onze rijders hiermee om zullen gaan.”

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?