Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Update (13 mei) sportprotocol corona

Gepubliceerd vrijdag 8 mei 2020

Met ingang van 11 mei kan ook iedereen die ouder is dan 18 jaar weer buiten sporten, mits dat gebeurt op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Sportkoepel NOC*NSF heeft zijn algemene sportprotocol aangepast om dit alles coronaveilig en verantwoord te laten verlopen. De KNSB heeft hetzelfde gedaan met het specifieke protocol voor schaats- en inlineskatetrainingen.

Sinds 29 april mocht de jeugd t/m 18 jaar alweer georganiseerd samen sporten. Voorlopig zijn alleen trainingen toegestaan. Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september de volgende stap worden gezet: ook alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor mensen van alle leeftijden. Vanaf die datum mogen ook weer wedstrijden worden gehouden, maar nog wel zonder publiek.

Via deze link is het geüpdatete algemene sportprotocol in pdf te vinden op de website van NOC*NSF. Dit protocol begint met algemene hygiëne- en veiligheidsregels voor iedereen. Daarna staan de richtlijnen uitgewerkt voor achtereenvolgens: gemeenten, sportaanbieders/verenigingen, accommodaties, trainers/begeleiders, sporters en ouders/verzorgers.

Inlineskaten en droogtraining
Voor schaats- en inlineskateverenigingen heeft de KNSB aanvullende richtlijnen opgesteld, met speciale aandacht voor trainingen binnen onze eigen takken van sport. Die richtlijnen, eveneens aangepast aan de situatie die per 11 mei ingaat, vind je via deze link.

Let op: Het kan zijn dat de documenten van NOC*NSF en KNSB op basis van nieuwe inzichten worden aangepast. Via de reeds genoemde links in dit artikel zijn altijd de meest actuele versies van de protocollen te vinden.

Met deze protocollen willen wij (NOC*NSF en KNSB) gemeenten, verenigingen, trainers, kinderen en ouders richting geven hoe te handelen en hen aandachtspunten aanreiken voor nadere uitwerking. Hierbij willen we zoveel mogelijk ruimte voor lokaal maatwerk te bieden, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

Noodverordeningen
De verruimde openstelling van sportaccommodaties is mogelijk op basis van noodverordeningen die per 11 mei ingaan. De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van de noodverordening. Bij (herhaaldelijk) overtreden van de noodverordening zijn maatregelen mogelijk zoals het uitsluiten van deelname van (groepen van) personen tot zelfs het weer sluiten van de accommodatie.

Vanuit het NOC*NSF zijn er posters beschikbaar die gebruikt kunnen worden op de sportlocaties, deze zijn hier te vinden. En voor antwoorden op de meest gestelde vragen over sport en corona kun je hier terecht.

Meer nieuws

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

KNSB geeft vader Sjoukje Dijkstra postuum zijn NK-titel terug

Vacature: Competitieleider Marathonschaatsen en Inlineskaten bij de KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?