Primeur in Poederoijen: eerste Daikin NK Inlineskaten Marathon

Dinsdag 02 juli 2024

Na twee jaar achter elkaar een ‘gewone’ marathon te hebben georganiseerd, heeft Poederoijen dit jaar een primeur. Het Daikin NK Inlineskaten Marathon wordt voor de eerste keer gehouden in de groene omgeving van het Gelderse dorp. Zaterdag 6 juli worden er prijzen verdeeld over maar liefst tien verschillende categorieën.

Daikin NK Inlineskaten Marathon 2024 -  Poederoijen

Het Daikin NK Inlineskaten Marathon wordt ongetwijfeld weer een boeiende wedstrijddag, waar de beste inlineskaters uit het hele land te bewonderen zijn. Op de marathon draait het niet alleen om talent, maar ook en vooral om doorzettings- en uithoudingsvermogen. Wie hebben na respectievelijk 21 (Junioren B) en ruim 42 kilometer skeeleren de langste adem? Wordt het een massasprint of zijn er een paar vroege vogels die ontsnappen? Een tactisch ploegenspel of een ‘alleenrijder’ die zijn tegenstanders het nakijken geeft?

Voor de senioren mannen en vrouwen, die net als de Masters en de Junioren A, meer dan 42 kilometer afleggen, staat er overigens nog meer op het spel dan de nationale titels. Het NK in Poederoijen is namelijk mede bepalend welke sporters TeamNL gaan vertegenwoordigen op het EK Inlineskaten Marathon, later in juli in Oostende (België).

De organisatie is in handen van de KNSB in samenwerking met het River Skate Team uit Zuilichem en De IJsvrienden uit Wijk & Aalburg, die meer dan 40 vrijwilligers heeft opgetrommeld om van het eerste Daikin NK Inlineskaten Marathon in Poederoijen een succes te maken. Ook de plaatselijke Oranjevereniging is nauw betrokken bij de organisatie.

De start en finish van het Daikin NK Inlineskaten Marathon is aan de Karel van Gelreweg 1b in Poederoijen. De toegang is gratis.

Programma zaterdag 6 juli
12.00 uur: Masters vrouwen, Mannen 40+/50+/60+ - 42+ km
14.00 uur: Junioren B vrouwen – 21 km
15.00 uur: Junioren B mannen – 21 km
16.30 uur: Junioren A / Vrouwen Senioren (*) – 42+ km
18.00 uur: Junioren A / Mannen Senioren (*) – 42+ km