Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Praat mee over het nieuwe lokale Sportakkoord in jouw gemeente

Gepubliceerd vrijdag 17 maart 2023

Op 1 april 2023 gaat Sportakkoord II van start. Dit betekent dat er op lokaal niveau weer geld vrijkomt om samen sportambities te bereiken. Jouw schaats- of inlineskatevereniging kan daar ook baat bij hebben. Praat daarom actief mee over het lokale sportakkoord!

Sportakkoord II is het vervolg op Sportakkoord I. Elke gemeente heeft tot 30 juni de tijd om het lokale Sportakkoord te vernieuwen. Voor jullie als sportclub is dit dus het juiste moment om mee te praten over de invulling van het sportbeleid én de besteding van beschikbare middelen binnen jouw gemeente.

Wat houdt een lokaal Sportakkoord in?
Via het lokale sportakkoord spreken partijen uit de sport (zoals jouw schaats- of inlineskatevereniging), maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeenten lokaal af hoe zij met elkaar sport- en beweegambities kunnen bereiken. Het nieuwe lokale sportakkoord bestaat uit één of meerdere van de onderstaande zes thema’s.

Op sportakkoord.nl lees je meer over deze zes thema’s.

Elke gemeente ontvangt jaarlijks een bedrag van de rijksoverheid voor de uitvoering van het lokaal sportakkoord. Als schaats- of inlineskatevereniging kun je invloed hebben op de invulling van het lokale sportakkoord. Wanneer jouw plannen bijdragen aan de gestelde doelen is daarvoor mogelijk geld beschikbaar.

Wat betekent het Sportakkoord II voor jouw vereniging?
In bijna alle gemeenten bestaan lokale sportakkoorden. Aan de hand van Sportakkoord II gaan gemeenten de ambities in de lokale sportakkoorden herijken. Belangrijke vragen daarbij zijn: hoe bereiken we meer sportaanbieders en potentiële sporters? Hoe versterken we het sportaanbod en benutten we de waarde van sport nog beter? En hoe wordt het aanbod veiliger en toegankelijker? Gemeenten streven ernaar om het merendeel van de sportclubs hierbij te betrekken.

Het lokale sportakkoord in jouw gemeente kan helpen om het schaatsen en skaten met jullie leden (nog) beter te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een ander, flexibeler, sportaanbod of door het opleiden van nieuwe trainers / juryleden.

Als schaats- of inlineskatevereniging kan je een belangrijke rol spelen op een veilig en sociaal lokaal sport- en beweegaanbod van jullie gemeente. Om actief gebruik te maken van het lokale sportakkoord raden wij het volgende aan:

KNSB opleidingen en sportakkoord 2.0
Als de ambities van de lokale sportakkoorden herijkt zijn, kunnen verenigingen gebruik maken van verschillende services om hun doelstellingen te behalen. In het Sportakkoord zijn o.a. ook de opleiding niveau 1 en niveau 2 voor schaatsen en inlineskaten verwerkt, waardoor je als vereniging een aanzienlijk voordeel kan halen bij het opleiden van nieuwe trainers. In een latere fase komen hier ook nog juryopleidingen bij. Als hier meer over bekend is zullen wij dit met jullie delen.

Meer informatie over het sportakkoord is te vinden op www.sportakkoord.nl en op nocnsf.nl/sportakkoord vind je meer informatie over Sportakkoord II, de lokale sportakkoorden en wat deze voor jouw club kunnen betekenen. 

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?