Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Peter Kolder wordt bondscoach KNSB Talent Team NL en hoofdcoach KNSB Talent Team Noord

Gepubliceerd woensdag 8 april 2020

Peter Kolder (44) wordt met ingang van het nieuwe schaatsseizoen bondscoach van de nationale junioren. Hij zal in deze functie de gezamenlijke trainingen coördineren van ’s lands grootste schaatstalenten. Bij internationale wedstrijden, zoals de World Cups en WK Junioren, zal Kolder als bondscoach de nationale selectie leiden.

Hij combineert die werkzaamheden straks met zijn nieuwe baan als hoofdcoach van het KNSB Talent Team Noord, voorheen het Regionaal Talentencentrum (RTC). Kolder was trainer/coach bij TalentNed, het commerciële topteam rond kopvrouw Ireen Wüst, dat per 1 april ophield te bestaan.

Kolders aanstelling als juniorenbondscoach valt samen met een verdere professionalisering van de KNSB Talent Teams, zoals alle RTC’s voortaan heten. “Wij zijn blij en trots dat we met Peter Kolder een zeer ervaren coach hebben aangetrokken, die weet wat er nodig is om talenten klaar te stomen voor de top”, zeggen Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, en Jan Bakker, bestuurslid van de Stichting Topschaatsen Fryslan.

Bij de KNSB Talent Teams blijft Jetske Wiersma werkzaam als hoofdcoach talentontwikkeling. Zij zal zich samen met Peter Kolder bezighouden met de verdere professionalisering van de programma’s en coaches binnen de KNSB Talent Teams. Dit alles gebeurt in nauw overleg met diverse partijen binnen de schaatssport, waaronder de commerciële topteams.

Peter Kolder werkte van 2002 tot 2010 reeds voor de KNSB. Hij was bondscoach van Jong Oranje (met onder anderen Sven Kramer en Ireen Wüst) en trainde ook het Opleidingsteam Langebaan. Daarna was hij trainer van de teams Liga, Op=Op en Corendon en werkte hij als bondscoach junioren en neo-senioren in China. In 2018 kwam hij bij TalentNED terecht.

“Ik ben blij om na tien jaar terug te zijn bij de KNSB en mij bezig te kunnen houden met het verder professionaliseren van de Nederlandse opleidingsstructuur”, zegt Peter Kolder. “De afgelopen jaren ben ik steeds betrokken gebleven bij de schaatssport in Friesland en ik hoop met mijn kennis en ervaring ook de komende tijd een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan de schaatssport in het Noorden van ons land.”

Foto: Soenar Chamid

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?