Opnieuw gratis toegang bij Challenge Cup en NK Kunstschaatsen in Tilburg

Vrijdag 22 december 2023

De Challenge Cup wordt voor het derde jaar op rij gehouden in IJssportcentrum Tilburg en ook nu is de toegang weer gratis! Het grootste en meest prestigieuze kunstschaats-evenement op Nederlandse bodem vindt plaats van donderdag 22 t/m zondag 25 februari 2024 en wordt, zoals de laatste jaren gebruikelijk, gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap.

In de praktijk betekent dit dat in elke categorie (m/v) de hoogst gekwalificeerde Nederlandse schaatser zich Nederlands kampioen mag noemen. Alle Nederlandse topschaatsers zullen ongetwijfeld weer acte de présence geven om op eigen ijs voor de Oranjefans te kunnen schitteren.

Welke buitenlandse schaatsers in Tilburg aan de start verschijnen, is nu nog niet bekend. De laatste jaren golden vooral Japanse wereldtoppers als publiekstrekkers. Zo veroverde in de editie van 2023 Kaori Sakamoto de harten van de Nederlandse fans. Daarnaast had de komst van de populaire Japanse wereldkampioene ook de nodige aantrekkingskracht op liefhebbers uit andere Europese landen.

De Japanse topschaatsers zijn de laatste jaren sowieso graag geziene gasten bij de Challenge Cup. Vooral omdat het evenement voor hen vaak de laatste mogelijkheid is om zich te kwalificeren voor het WK Kunstschaatsen, dat in 2024 plaatsvindt in het Canadese Montreal (18-24 maart).

Tilburg
Bij de organisatie Challenge Cup/NK Kunstschaatsen werkt de KNSB nauw samen met de Tilburgse kunstschaatsverenigingen TKV en SKY. Dankzij financiële steun van de gemeente Tilburg kunnen toeschouwers gratis naar binnen en tevens zijn er speciale rolstoelplaatsen op de begane grond voor mensen met een fysieke beperking.

“In 2022 en 2023 mochten wij de kunstschaatsers en hun fans verwelkomen in Tilburg en dat blijven we graag doen”, zegt Maarten van Asten, wethouder Sport van de gemeente Tilburg. “Kunstschaatsen wordt steeds populairder, ook in onze regio. Via de Challenge Cup en NK Kunstschaatsen helpen wij de sport graag nog verder vooruit. We hopen dat er weer vele toeschouwers naar IJssportcentrum Tilburg komen om – gratis! – te genieten van prachtige topsport.”

“Tilburg voelt inmiddels als een warm bad. We zijn heel blij dat we hier voor het derde jaar op rij te gast zijn”, zegt Niki Wories, disciplinemanager kunstschaatsen van de KNSB. “De Challenge Cup is voor alle gekwalificeerde Nederlandse schaatsers een unieke kans om zich te meten met buitenlandse concurrenten.”

Meer informatie op schaatsen.nl/challengecup