Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Opleidingskalender 2021/2022 bekend

Gepubliceerd donderdag 14 oktober 2021
Na een seizoen waarin bijna alle bijeenkomsten online hebben plaatsgevonden, kunnen we eindelijk weer praktijklessen aanbieden op de schaatsbaan. Dit seizoen staan er weer veel trainers- en organisatorische opleidingen gepland. Ben je benieuwd of de opleiding waarvoor jij belangstelling hebt op het programma staat? Bekijk dan hier op de opleidingskalender.

Trainersopleidingen

Niveau 1: alle disciplines

De trainersopleiding niveau 1 is een generieke opleiding. Tijdens deze opleiding komen de basisprincipes van didactiek, pedagogiek, schaatstechniek en veiligheid aan bod. Je kunt de opleiding online of fysiek volgen. De online opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur. De fysieke bijeenkomst bestaat uit twee bijeenkomsten van drie uur.

Niveau 2: langebaan, shorttrack en inlineskaten

De Schaatsleider niveau 2 opleiding wordt dit seizoen voor de disciplines langebaan, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten aangeboden en bestaat uit drie onderdelen:

  1. Theoretische module
    De theoretische module bestaat uit ongeveer negen online bijeenkomsten, waarin o.a. lesgeven, inspanningsfysiologie en mentale ontwikkeling aan bod komen. De module eindigt met een kennistoets.
  2. Praktijkmodule
    De praktijkmodule bestaat uit vijf of zes praktijkbijeenkomsten op het ijs en één online intervisie. Tijdens de praktijkmodule moet de cursist ook stagelopen.
  3. Eindbeoordeling
    Bij de eindbeoordeling wordt de trainer getoetst op drie proeven van bekwaamheid.

Bij deze opleiding is het mogelijk om alleen de theoretische module of alleen de praktijkmodule te volgen.

Niveau 3: langebaan, shorttrack en kunstrijden

De Schaatstrainer- coach niveau 3 is alleen voor de trainers die al een trainersdiploma niveau 2 hebben behaald. Met deze opleiding word je opgeleid tot hoofdtrainer van een vereniging, waarbij je jaarplannen gaat schrijven voor trainingsgroepen, sporters begeleidt bij wedstrijden en schaatsleiders niveau 2 aanstuurt. Voor meer informatie klik hier.

We bieden dit seizoen de ST-3 opleiding aan voor de disciplines: langebaan, shorttrack en kunstrijden.

Niveau 4: alle disciplines

De schaatstrainer-coach niveau 4 is een generieke opleiding. Deze opleiding wordt in het voorjaar van 2022 aangeboden. Je dient een intakegesprek te doen, om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Organisatorische opleidingen

Basisjury opleiding

De basisjuryopleiding is in een nieuw jasje gestoken. Deze opleiding bestaat uit een e-learning en twee bijeenkomsten (één online en één fysiek). Het voordeel van de e-learning is dat iedereen in zijn eigen tijd kan starten met de opleiding. De langebaan en shorttrack opleiding starten vanaf november. In het voorjaar wordt de basisjury voor marathon en inlineskaten aangeboden.

Gewestelijke scheidsrechter opleiding

De opleiding gewestelijk scheidsrechter bieden we dit seizoen voor de disciplines langebaan, shorttrack en marathon aan. Voor deze opleiding moet je in het bezit zijn van een basisjury-diploma.

Interesse?  

Bekijk de opleidingskalender voor een overzicht van de geplande opleidingen en meld je aan!

Heb jij interesse in een opleiding, maar staat de inschrijving nog niet open? Schrijf je dan in op de interesselijst. Op het moment dat de inschrijving open gaat, word je hierover geïnformeerd.

Meer nieuws

Ook in de schaatswereld regent het weer koninklijke onderscheidingen

KNSB en Qualogy, partners in talentherkenning

Skeelerpiste Rotterdam strijdtoneel Daikin NK Inlineskaten

KNSB maakt TeamNL Shorttrack ’24-’25 bekend

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?