Op vernieuwde website KNSB.nl vind je via logische route alle info die je zoekt

Dinsdag 30 april 2024

Vandaag (30 april) is de vernieuwde website knsb.nl live gegaan. Ben je op zoek naar informatie over schaatsen en/of inlineskaten dan vind je die voortaan via een logische route. Alle informatie is up-to-date, altijd nuttig en vaak inspirerend. Neem een kijkje en laat ons gerust weten wat je ervan vindt via [email protected].

Laptop_NieuweKNSB.nl

Foto: Lotte Bolhuis

Knsb.nl is de website voor iedereen die in de schaats- en inlineskatesport actief is of dat wil worden: als sporter, bestuurder, official, trainer of vrijwilliger. Bij de KNSB zijn bijna 650 verenigingen aangesloten, die samen bijna 40.000 leden hebben. Deze trouwe achterban willen wij als schaatsbond adequaat informeren. Op het huidige knsb.nl, die ooit prima aan deze doelstelling voldeed, was dat de laatste tijd helaas niet meer het geval.

“We zijn teruggegaan naar de tekentafel en hebben, in overleg met onze achterban, de zogeheten customer journeys zo goed mogelijk in kaart gebracht. Zo kunnen we al onze geledingen optimaal bedienen”, zegt Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB. “Met welke vragen komt een schaatser, coach, bestuurder of official naar ons toe? En hoe kunnen we hem of haar via een zo kort mogelijke route aan het juiste antwoord helpen? Zo zijn we aan de slag gegaan.”

Voor die operatie is ruim twee jaar de tijd genomen. De nieuwe site kent drie hoofdroutes, te vinden via de knoppen bovenaan de homepage:

  • Onze sporten: daar vind je als sporter (of trainer-coach) per discipline alle informatie die je nodig hebt als je wilt schaatsen of inlineskaten.
  • Voor verenigingen: daar vind je als verenigingsbestuurder of -vrijwilliger alle informatie die je nodig hebt bij het runnen van je vereniging.
  • Opleidingen: daar vind je als (aankomend) trainer/coach, jurylid, scheidsrechter, starter alle informatie over ons cursusaanbod.

Deze drie hoofdroutes zijn ook te volgen via blokken op de homepage. Als je daarop naar beneden scrollt, kom je eerst via bij Onze sporten terecht. Ben je recreatief schaatser/skater, wil je wedstrijden gaan rijden, of doe je reeds aan topsport? Voor elke categorie sporters hebben we een blok aangemaakt, dat je naar de juiste pagina’s per discipline leidt: langebaan (en kortebaan), shorttrack, kunstschaatsen, inlineskaten, marathonschaatsen, schoonrijden en natuurijs.

Scroll je verder naar beneden dan vind je eerst een blok Voor Verenigingen, dat je als bestuurder/vrijwilliger naar relevante thema’s brengt. Een greep daaruit: verzekeringen, advies en ondersteuning, juridische zaken, vrijwilligers én praktijkvoorbeelden ter inspiratie. Terug naar de homepage: daar vind je een blok Opleidingen, dat leidt naar alle informatie over dit onderwerp. Handig gerangschikt, verdwalen is niet mogelijk.

Verder scrollend op de homepage van knsb.nl vind je een blok met nieuwsartikelen, waarin je actuele informatie van en over de KNSB kunt zien. Een campagneblok, dat enkele keren per seizoen zal wisselen, vraagt extra aandacht voor thema’s die de KNSB belangrijk vindt: momenteel is dat een sociaal veilig sportklimaat. Tussendoor vind je twee blokken die je brengen naar schaatsen.nl, hét digitale platform voor de schaatsfan, en TeamNL, website van onze olympische atleten. En wie dat wil kan zich onderaan de homepage eenvoudig inschrijven voor een (of meer) van onze nieuwsbrieven.

Natuurlijk vind je op de vernieuwde website ook informatie over de KNSB-organisatie (Over ons), kun je direct inloggen op KNSB Verenigingsmanager (voor ledenadministrateurs) of Mijn KNSB (voor individuele leden) en is er ook de mogelijkheid om contact te leggen met de bond. Deze functies kun je vinden via de knoppen rechtsboven aan de homepage.

Genoeg uitgelegd. We nodigen je van harte uit om de voor jou relevante pagina’s op knsb.nl te bezoeken. Uiteraard zijn we benieuwd wat je van de veranderingen vindt. Heb je vragen, kritiek of complimenten, laat het ons weten via [email protected]!