Ook marathonrijders voor EK Inlineskaten bekend

Dinsdag 09 juli 2024

De KNSB heeft vandaag ook de marathonrijders bekendgemaakt die gaan deelnemen aan het EK Inlineskaten in Oostende. De Selectiecommissie Inlineskaten (SCIS) van de KNSB koos voor Marijke Groenewoud en Bente Kerkhoff bij de vrouwen en Bart Hoolwerf en Ruben Ligtenberg bij de mannen.

nst6jun2024-Podium Ruben-Marijke 3

Beide winnaars van het Daikin NK Inlineskaten Marathon, Ruben Ligtenberg en Marijke Groenewoud, reizen af naar Oostende.

De bruisende Belgische kustplaats is van 19 tot en met 25 juli het strijdtoneel van de Europese Kampioenschappen op de baan en de weg. De SCIS - bestaande uit Remy de Wit (technisch directeur), Marcel Scheperkamp (disciplinemanager inlineskaten) en Rene de Klein (extern selectielid) – selecteerde op voordracht van bondscoach Valentina Berga-Belloni in totaal vijftien senioren, zeven junioren A en tien junioren B; 28 van hen waren al eerder bekendgemaakt, maar voor de marathonrijders telde ook het Daikin NK Inlineskaten Marathon, zaterdag 6 juli in Poederoijen, nog mee.

De marathonrijders voor het EK zijn door de SCIS geselecteerd op voordracht van de bondscoach, waarbij naar alle representatieve wedstrijduitslagen - zowel nationaal als internationaal – is gekeken. World Skate Europe had bovendien bepaald dat er maximaal twee marathonrijders per sekse toegevoegd konden worden aan de reeds eerder voor het EK geselecteerde sporters, met een maximum aantal deelnemers van 16 per sekse.

TeamNL voor EK Inlineskaten, 19-25 juli 2024 in Oostende (België)

Senioren

Vrouwen

Berber Vonk (baan en weg)

Lataesha Narain (baan en weg)

Lianne van Loon (baan en weg)

Nikki Noordergraaf (baan)

Jet Fransen (baan en weg)

Marijke Groenewoud (weg marathon)

Bente Kerkhoff (weg marathon)

Mannen

Glenn Nijenhuis (baan en weg)

Rémon Kwant (baan en weg)

Jordy van Workum (baan en weg)

Stefan Westenbroek (weg)

Ronald Haasjes (weg)

Christian Haasjes (weg)

Bart Hoolwerf (weg marathon)

Ruben Ligtenberg (weg marathon)