Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ook KPN NK Baan/Weg Inlineskaten Oldebroek afgelast

Gepubliceerd donderdag 26 maart 2020

Als gevolg van de coronaperikelen zijn ook de KPN NK Baan/Weg Inlineskaten in Oldebroek afgelast. Deze kampioenschappen zouden van 21-23 mei worden gehouden op en rond de vernieuwde Buitensportaccommodatie Oldebroek. De KNSB en de Skeelerclub Oldebroek kijken of deze NK later dit seizoen alsnog kunnen plaatsvinden.

Toen het kabinet afgelopen maandag nieuwe maatregelen bekendmaakte om het coronavirus te stoppen, ontstond onduidelijkheid over de consequenties hiervan voor sportevenementen. Uit een nadere toelichting blijkt dat sportevenementen waarvoor een vergunning nodig is tot 1 juni zijn verboden.

Voor de KPN NK Baan/Weg zou dit betekenen dat de eerste twee dagen (op de piste) niet reeds verboden waren, maar de laatste dag (op de weg) wel. Voor de baanwedstrijden is immers geen vergunning nodig, voor de wegwedstrijden wel. Om aan alle onduidelijkheid een eind te maken, heeft de KNSB vandaag besloten de NK Baan/Weg af te gelasten.

“Zowel voor de organisatie in Oldebroek als de atleten is het belangrijk om niet langer in onzekerheid te hoeven zitten. Daarom hebben we een streep gezet door deze NK”, zegt Marcel Scheperkamp, disiciplinemanager inlineskaten van de KNSB. “Dat was geen eenvoudig besluit, maar het kan helaas niet anders.”

Samen met het sectiebestuur inlineskaten werkt hij de komende dagen aan een nieuwe wedstrijdkalender, waarin ook deze NK een plekje krijgen. Eerder was al besloten dat al het inlineskaten voorlopig tot 1 mei werd afgelast, die periode is nu met een maand verlengd. Voorlopig ligt tot 1 juni alles stil. Scheperkamp: “Ik hoop dat we vanaf die datum weer mogen trainen. Dan kun je in juli en augustus wedstrijden organiseren. Daarvoor gaan we een zo interessant mogelijke kalender samenstellen.”

Eerder werd al besloten om de KPN NK’s Marathon en 100 meter, die op 1 juni in Naaldwijk zouden worden gehouden, af te gelasten. Het Open NK Inlineskaten over 100 kilometer in Hallum staat vooralsnog op de kalender voor 22 augustus. De WK in Colombia is inmiddels verplaatst van juli naar september. Over de EK in Portugal, die staan gepland in augustus, is nog geen besluit genomen.

Voor de sectie inlineskaten van de KNSB is de coronacrisis een flinke domper. Met nieuw elan was een volle wedstrijdkalender opgesteld voor dit seizoen, maar vooralsnog kon geen enkele wedstrijd doorgaan. Het is nu vooral afwachten wanneer het coronavirus onder controle is en rijksmaatregelen voor sociale onthouding kunnen worden versoepeld.

“Heel jammer, maar de volksgezondheid staat natuurlijk op nummer 1”, zegt Scheperkamp. “Wij doen onze uiterste best om de maanden juli en augustus zo goed mogelijk in te vullen. Zodat we er klaar voor zijn om, als we straks weer naar buiten mogen, er toch nog een mooi seizoen van te kunnen maken.”

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?