Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Olympisch spektakel in DeLaMar

Gepubliceerd woensdag 9 februari 2022
Het publiek hield zijn adem in. Op de achtergrond hoorde je de kenners al roepen: ‘Takagi is niet snel genoeg, ze redt het, ze redt het’. In de Wim Sonneveld zaal zat iedereen op het puntje van de stoel voor de gouden race van Ireen Wüst en toen Miho Takagi over de finish kwam, kon het gejuich losbarsten.
Foto : Dennis Kruijswijk

De KNSB verzamelde op maandag de vrienden en familie van TeamNL, de partners van schaatsend Nederland en de medewerkers van de schaatsbond om samen te genieten van het schaatsgeweld van die dag onder leiding van Jan van der Meulen en met de analyses van Jochem Uytdehaage en Freek van der Wart.

Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB, benadrukt het belang van deze ‘olympic viewing’. “Normaal gesproken komen we met de ‘Friends & Family’ en de sponsoren samen op locatie bij de Winterspelen. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we helaas niet naar China, daarom hebben we ervoor gekozen om dit groots aan te pakken. Wij willen graag als bond met de naasten van de schaatsers de Nederlandse sport beleven en vieren. Daarnaast is dit een mooi moment om de partners, bondsbureaumedewerkers, secties, gewesten, ledenraad en Raad van Toezicht te bedanken. Zij maken dit prachtige sportfestijn mogelijk.”

Het was een dag met vele gezichten. Al bij de eerste afstand, de 1500 meter, werd de spanning elke rit voelbaarder. De toeschouwers in Amsterdam genoten zichtbaar van de historische gouden medaille van Wüst. Bij het shorttrack liepen de emoties hoog op, toen de families van Knegt en Poutsma met lederogen moesten aanzien hoe ‘hun’ Sjinkie en Selma er tijdens de kwartfinales al uitvlogen. Door de medaille van Suzanne Schulting werd de dag goed afgesloten, alhoewel er stiekem gehoopt werd op meer na haar sterke start.

De partners van de KNSB leefden ook mee met de Nederlandse toppers. “De race van Ireen Wüst was echt uniek. Heel mooi om de Spelen in een intieme sfeer samen te beleven. We vonden het erg jammer dat we niet naar China konden, maar dit is een goed alternatief,” aldus Edwin Hoogerwerf, Managing Director van Daikin.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?