Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

NLdoet: klaar een klus en werf vrijwilligers

Gepubliceerd donderdag 5 maart 2020
Zijn er op de sportclub nog klusjes die gedaan moeten worden en ben je op zoek naar vrijwilligers? Meld jouw klus dan aan voor NLdoet en ga aan de slag! Op 13 en 14 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats.

NLdoet, een initiatief van het Oranjefonds, wil iedereen in Nederland aansporen op zijn minst enkele uren in werk te investeren ten behoeve van de maatschappij. De sportclub is daarvoor een prima plek! Het clubhuis schilderen, de materialen opbergen, een grote schoonmaak houden, het zijn allemaal klussen die gedaan moeten worden.

NLdoet is ook een uitstekende mogelijkheid om nieuwe vrijwilligers te werven. Elke schaats- of skeelerclub kan wel vrijwilligers gebruiken en NLdoet is een ideale gelegenheid om te laten zien en te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is. Benut daarom zeker de bekendheid en de landelijke campagne omtrent NLdoet om vrijwilligers te werven en jouw club en klus(sen) in de schijnwerpers te zetten. Vergeet daarvoor niet communicatiemiddelen als de clubwebsite, sociale media en email te gebruiken.

Daarnaast kun je op deze dagen jouw organisatie promoten en de sportclub in een positief daglicht zetten.

Om een klus aan te melden, log je in, of maak je een account aan op Mijn Oranje Fonds en vervolgens kun je de klus in het systeem zetten. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen op hun beurt weer klussen zoeken waarvoor ze zich willen opgeven.

Let op je verzekering

De verzekering van iedereen die meedoet aan NLdoet, van klusaanbieder tot klusser, is de verantwoordelijkheid van de klusaanbieder. De meeste organisaties hebben al een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers, maar het is wel even nuttig om na te gaan of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens NLdoet!

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van ledenwerving en -behoud? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo zet IJssportvereniging Alblasserwaard evenementen in als bindmiddel en betrekt EIJV de jeugd bij jurytaken.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?