Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

NK’s Inlineskaten 2020 in Oldebroek en Naaldwijk; ONK Hallum terug naar augustus

Gepubliceerd dinsdag 28 januari 2020
Oldebroek en Naaldwijk zijn dit jaar gastheer voor de nationale kampioenschappen inlineskaten. In Oldebroek worden van 21-23 mei de KPN NK Baan/Weg gehouden. Op 1 juni staat in Naaldwijk het KPN NK Marathon op het programma. Het Open NK Inlineskaten over 100 kilometer in Hallum wordt dit jaar op 22 augustus verreden.

De sectie Inlineskaten van de KNSB heeft zijn wedstrijdkalender voor 2020 zo goed als rond. Hoogtepunten van het jaar zijn de NK’s. De eerste nationale titelstrijd wordt georganiseerd door Skeelerclub Oldebroek. In dit skeeleroord bij uitstek ligt een gloednieuwe piste klaar voor een spectaculair kampioenschap.

De baan maakt deel uit van de Buitensportaccommodatie Oldebroek, die eind augustus vorig jaar feestelijk is geopend. De wedstrijden in Oldebroek vinden plaats van donderdag 21 t/m zaterdag 23 mei. Traditiegetrouw beginnen de NK met de baanonderdelen, verspreid over twee dagen. Op de slotdag worden de wegwedstrijden afgewerkt.

Naaldwijk
Het KPN NK Marathon vindt voor de tweede maal in de historie plaats in Naaldwijk. In 2003 streed het skeelerpeloton op dit Westlandse parkoers voor het eerst om de nationale marathontitels. De winnaars 17 jaar geleden waren Arjan Smit en Jenita Hulzebosch-Smit. De organisatie wordt dit jaar opgepikt door de plaatselijke verenigingen HVHW en IJsclub Eendracht. Titelverdedigers zijn Ingmar Berga en Manon Kamminga, die afgelopen jaar in Staphorst de sterksten van de dag waren.

In Naaldwijk keert ook de 100 meter terug als onderdeel van een NK. De laatste keer dat de sprint werd afgewerkt bij een nationaal kampioenschap was in 2018 (Heerde). De finishstraat in Naaldwijk leent zich bij uitstek voor dit spectaculaire onderdeel, waaraan alleen de senioren zullen deelnemen.

Hallum
Het KPN Open NK 100 kilometer wordt op zaterdag 22 augustus voor de 33ste keer verreden. De Stichting Bartlehiemskeelertocht hoopt zo voor de klassieker ook weer meer schaatsers uit de marathon en langebaan te trekken.

De afgelopen paar jaar werd het ONK in Hallum in goed overleg met de KNSB begin september verreden, omdat Hallum anders samenviel met EK en WK inlineskaten. Uit reacties van rijders en ploegen die inlineskaten combineren met schaatsen, is gebleken dat Hallum dan in de knel komt in verband met geplande trainingskampen.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?