Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

NK Allround Shorttrack: alle coronatests negatief

Gepubliceerd vrijdag 1 januari 2021

Aan de vooravond van de NK Allround Shorttrack zijn alle deelnemende shorttrackers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Alle uitslagen waren negatief. Het toernooi wordt op 2 en 3 januari verreden in Thialf. Dat gebeurt weer zonder publiek, de wedstrijden zijn van begint tot eind te volgen via een livestream op schaatsen.nl/live.

De verplichte tests die werden afgenomen zijn onderdeel van het strenge coronaprotocol dat de KNSB hanteert voor de organisatie van deze NK. De uitslagen zijn nu bekend en zij maken de weg vrij voor alle ingeschreven deelnemers om aan de start te verschijnen.

Het deelnemersveld bij deze NK Allround Shorttrack bestaat uit 11 vrouwen en 22 mannen. Het programma en de deelnemerslijsten vind je op deze speciale pagina van schaatsen.nl. De wedstrijden zijn zaterdag en zondag integraal te volgen via een betaalde livestream op schaatsen.nl/live. De NOS TV zal ook aandacht besteden aan de NK Afstanden op NPO1.

Voor het eerst wordt bij dit NK Allround Shorttrack geen 3000 meter superfinale gereden. Wie na de 500, 1000 en 1500 meter (met een nieuwe puntentelling) het klassement aanvoert, wordt gehuldigd als Nederlands kampioen. Alle afstandsfinales zijn op zondag. Suzanne Schulting en Sven Roes verdedigen in Thialf hun nationale titels.

Voor de winnaars van deze NK, zowel bij de mannen als vrouwen, ligt een startbewijs klaar voor de EK Shorttrack in het Poolse Gdansk (22-24 januari). Nederland heeft bij elke sekse drie startplaatsen op de individuele afstanden. Schulting en Itzhak de Laat zijn al zeker van deelname, op basis van hun resultaten bij de International Invitation Cup.

Meer nieuws

KNSB maakt TeamNL bekend voor World Cup 5 ik Polen

KNSB maakt shorttrack TeamNL bekend voor World Cup Finale in Dordrecht

ISU World Cup 5 Shorttrack

Daikin NK Afstanden

ISU World Cup Junioren

Alles dat Nederland wil lezen over de natuurijsmeester

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?