Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

NK Afstanden Shorttrack: alle coronatests negatief

Gepubliceerd vrijdag 11 december 2020
Aan de vooravond van de NK Afstanden Shorttrack zijn alle deelnemende shorttrackers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Alle uitslagen waren negatief. Het toernooi wordt op 12 en 13 december verreden in Thialf. Dat gebeurt zonder publiek, de wedstrijden zijn zondag te volgen via een livestream op schaatsen.nl/live.

 

De verplichte tests die afgelopen donderdag werden afgenomen zijn onderdeel van het strenge coronaprotocol dat de KNSB hanteert voor de organisatie van deze NK. De uitslagen zijn nu bekend en zij maken de weg vrij voor alle ingeschreven deelnemers om aan de start te verschijnen.

Het is voor de tweede keer dat de shorttrackers een NK Afstanden rijden. In 2011 vond een officieus kampioenschap plaats, als voorprogramma voor de NK Afstanden van de langebaanschaatsers. Destijds werden alleen de 500 en 1000 meter verreden. Dit weekeinde staat naast die twee afstanden ook de 1500 meter op het programma.

Sjinkie Knegt, bij het officieuze NK in 2011 winnaar van de 1000 meter, staat komend weekeinde weer aan de start. Met hem verschijnen alle rijders van de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter op het ijs, inclusief Suzanne Schulting, topfavoriet bij de vrouwen. Alleen de geblesseerde Georgie Dalrymple ontbreekt.
Aangevuld met rijders uit de KNSB Talent Teams bestaat het deelnemersveld bij deze NK Afstanden Shorttrack uit 14 vrouwen en 22 mannen. Het programma en de deelnemerslijsten vind je op deze speciale pagina van schaatsen.nl. De wedstrijden zijn zondag integraal te volgen via een betaalde livestream op schaatsen.nl/live. De NOS TV zal ook aandacht besteden aan de NK Afstanden op NPO1.

 

 

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?