Nieuw sportprotocol NOC*NSF: bij afscheiden ruimte sportkantine géén coronabewijs nodig

Dinsdag 21 september 2021
Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die het demissionair kabinet op 14 september heeft aangekondigd heeft NOC*NSF een nieuw versie van het protocol verantwoord sporten gepubliceerd. Hierin staat een belangrijke passage voor sportkantines.

De algemene regel is dat je vanaf zaterdag 25 september 2021 toegang tot horeca kunt krijgen met een coronatoegangsbewijs. Voor de sport zijn er diverse uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine ook zonder coronatoegangsbewijs gebruikt kan blijven. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijvoorbeeld een lint, tape of een plantenbak.  

Voor sportkantines bij schaats- en inlineskate-accommodaties geldt dat er wél een coronatoegangsbewijs nodig is bij het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca. Er is géén coronatoegangsbewijs nodig voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken, en ook niet bij het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte.

In vogelvlucht nog een aantal andere maatregelen die ingaan per 25 september:

Het nieuwe NOC*NSF sportprotocol vind je hier.

Op knsb.nl/corona vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid.