Niels Loos en Ingmar van Riel nieuwe hoofdcoaches KNSB Talent Teams shorttrack

Dinsdag 04 juni 2024

Niels Loos en Ingmar van Riel zijn de nieuwe shorttrack-talentcoaches van de KNSB Talent Teams in respectievelijk Midden-Oost en Zuidwest. Zij gaan allebei vanaf 1 juli aan de slag.

IngmarvanRiel

Foto: archief | Ingmar van Riel

Niels Loos was al werkzaam als assistent-coach van Talent Team Midden-Oost en de opleidingsploeg shorttrack van SkateUnited in Utrecht. Hij is in zijn nieuwe functie de vervanger van Koen Hakkenberg, die eerder dit jaar bij Wadro KNSB Talent Team Noord op zijn beurt de naar Schaatsteam Jumbo vertrokken Dave Versteeg opvolgde.

Bestuurslid KNSB Talent Team Midden-Oost Sybren van der Zee: “We zijn heel blij dat we zo snel in eigen gelederen een opvolger voor Koen hebben kunnen vinden. Niels heeft in zijn rol als assistent al aangetoond onze talenten uitstekend te kunnen begeleiden en we zijn ervan overtuigd dat hij die lijn als hoofdcoach gewoon doorzet.”

KNSB Talent Team Zuidwest-bestuurslid Robert Bezemer laat zich in dezelfde bewoordingen uit als het om ‘zijn’ nieuwe hoofdcoach Ingmar van Riel gaat. Van Riel, in het verleden zelf ook een verdienstelijk shorttracker en langebaanschaatser waarbij hij ooit ook in de regio Zuidwest is gestart. Van Riel was tot voor kort bondscoach van de Belgische shorttrackers en heeft als coach eveneens in Qatar en Kroatië gewerkt met zowel junioren als senioren. Avalon Aardoom zal als assistent-coach de staf compleet maken.

“We gunden Benny Bruggemans zijn overstap naar het ISU Center of Excellence Shorttrack in Heerenveen van harte. Maar daarmee kwam er wel een einde aan een tijdperk van twaalf jaar. Desalniettemin denken wij met Ingmar een waardige opvolger voor hem te hebben gevonden”, aldus Robert Bezemer.

Namens de KNSB toont ook Hoofdcoach Talentontwikkeling Jetske Wiersma zich verheugd over de aanstelling van de nieuwe Talent Coaches. Zij zegt “Met het vertrek van Dave en Benny en de overstap van Koen naar Noord, hebben we nu bij alle drie de KNSB Talent Teams een nieuwe hoofdcoach aan het roer. We zijn bekend met hun kwaliteiten en hebben er alle vertrouwen in dat we met dit trio hoofdcoaches weer een volgende stap in het opleidingslandschap kunnen maken. Mooi dat we de puzzel op deze manier voor het nieuwe seizoen hebben kunnen afmaken.”

Niels 07 KTT Midden ST 10102022

Foto: KNSB | Niels Loos