Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Niels Kerstholt wordt hoofdcoach bij Regionaal Talentencentrum Midden

Gepubliceerd maandag 5 maart 2018

Niels Kerstholt (34) wordt de nieuwe trainer van het Regionale Talenten Centrum (RTC) Midden. De KNSB is zeer verheugd met de komst van de voormalige shorttracker, omdat de bond graag ziet dat ex-topsporters hun kennis en ervaring doorgeven aan talenten van de RTC’s.

Kerstholt maakte vanaf de start in 2006 deel uit van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack, die sinds 2010 onder leiding staat van bondscoach Jeroen Otter. Vanaf 2002 nam hij al deel aan World Cups. Na de Winterspelen van 2014 in Sotsji zette Kerstholt een punt achter zijn kleurrijke loopbaan als topsporter.

Bij de laatste Olympische Spelen in PyeongChang keerde hij terug in de schijnwerpers, als tv-analyticus voor NOS. Met zijn heldere uitleg maakte hij het shorttrack nog toegankelijker voor het grote tv-publiek.

Bij het RTC-Midden wordt Niels Kerstholt als trainer de opvolger van Wilma Boomstra, die aan het eind van dit seizoen vertrekt. Kerstholt wordt als hoofdcoach geassisteerd door Bas van Weerden, die tweede trainer/coach wordt.

De RTC’s gelden als opleidingscentra voor talenten uit desbetreffende regio’s. Jonge shorttrackers met veel talent worden hier opgeleid, met als doel ze te laten doorstromen naar de NTS van bondscoach Otter. Kerstholt en Otter hebben een sterke band, wat de doorstroming ten goede zal komen.

“Ik ben blij dat ik in Utrecht met zoveel talentvolle jonge shorttrackers aan de slag mag gaan”, zegt Kerstholt. “En ik zie ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan het RTC-model van de KNSB, omdat ik denk dat deze structuur op de lange termijn veel grote kampioenen gaat opleveren.”

Het RTC Midden is trots op de komst van Niels Kerstholt. “Met Niels hebben we een waardige en enthousiaste opvolger van Wilma Boomstra kunnen vastleggen, die samen met assistent Bas van Weerden het goede werk van haar kan voortzetten”, zegt Eelco van der Werf, voorzitter van RTC Midden. “Ook zal Niels zich gaan bezighouden met een meerjarenplan voor de ontwikkeling van jonge shorttrack-talenten uit de regio, zodat een vloeiende aansluiting op de RTC-selectie wordt gewaarborgd.”

Emiel Kluin, disciplinemanager langebaan van de KNSB: “Wij zijn heel blij met de komst van Niels vanwege zijn ervaring als topsporter en vanwege zijn enthousiasme voor de sport. Niels zal dit goed kunnen overbrengen en weet precies wat er van talenten wordt gevraagd om de top te halen.”

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?